Pazar

Madımak

 
mart, nisan gibi madımaklar çıkmaya başlar.ve bende dondurucuya koyarım.kışın yemesi çok güzel olur.geçen gün, dondurucudan bir paket çıkardım.ve tencereye az sıvı yağ koydum.üzerine madımakları attım.biraz kavurduktan sonra sıcak su ilave ettim.bir iki avuçta bulgur koydum.diğer tarafta da biraz kıyma,sucuk ve pastırmayı kavurdum.kaynayan madımağın üzerine ekledim. pişince servise hazır.
afiyet olsun.

26 yorum:

  1. Madımaktan hiç yemedim ama çok besletici görünüyor bende bir tabak alabilirmiyim?Yanında yeniyor mu bilmiyorum ama süzme yoğutlada çok güzel olurr.Sevgilerr

    YanıtlaSil
  2. canim özletiyorsun ama kendini olmuyor...
    ara sira sesin ciksin canim
    ellerine saglik

    YanıtlaSil
  3. Ceyda'cığım,

    Merhaba. Senin ufaklık epey vaktini alıyordur.
    Ben de madımak hiç yemedim,ama çok güzel bir tarif vermişsin, eminim tadı da öyle güzel. Ellerine sağlık.

    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  4. canım benim iyi olduğuna sevindim özlemiştim seni....
    bende madımak hiç yemedim nasıl bir tadı var bilmiyorum ama güzel görünüyor zaten sende yaptığına göre çok lezzetlidir ellerine sağlık canımcım çok öpüyorum iyi geceler

    YanıtlaSil
  5. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 13

    http://nasibim.blogcu.com tarafından hazırlanmıştır.
    Akşamüstü sohbetine gelen dostlara,
    Hanımlarla yapılan günlere,
    Beş çayına gelen misafirlere,
    Her biri birbirinden lezzetli tarifler...
    ___________________________________________________
    SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;
    04.02.2008 - 10.02.2008 Tarihleri arasında
    PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNE EV SAHİBELİĞİNİ
    http://hunerlieller.net BEN YAPACAĞIM.
    SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI, KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!! HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL TARİFLER KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ ETKİNLİĞİMİZE İNŞAALLAH. TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK, VE TARİFİNİZE "PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ ''13" BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI, TARİFİNİZ HAZIR OLUNCA SAYFAMA YORUM OLARAK DUYURU BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM. CBOXA DUYURU BIRAKILMAMASI, GÖZDEN KAÇMA İHTİMALİNE KARŞI YARARLI OLACAKTIR. BEN SİZE GERİ DÖNÜP, TARİFİNİZİ KOPYALAYIP SAYFAMDA YAYINLAYACAĞIM.
    ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.
    SELAM VE SEVGİLERİMLE...

    YanıtlaSil
  6. oooo madimak varmis burda:)))
    Oy madimak diyede basladim türküsünü söylemeye bile.Eline saglik,pek istah acici görünüyorlar.
    Eline saglik sekerim,kafana takma gelmissinya iste canim,yeterli bana:)))
    IYI GECELER CANIM:

    YanıtlaSil
  7. CANIM NE KADAR DEĞİŞİK BİR SEY.DAHA ÖNCE HİÇ DUYMAMIŞTIM.ELERİNE SAGLIK SEVGİLR

    YanıtlaSil
  8. ispanaga benzeyen ot mu bu acaba ? eline saglik

    www.aynurdantarifler.blogspot.com

    YanıtlaSil
  9. AYYY küçüklüğüm aklıma geldi annem ne çok yapardı:))) üstünede yoğurt ellerine sağlık şekercim valla canım istedi..oy madımakkkkkk.....sevgilerimle

    YanıtlaSil
  10. canım bende cok gezemiyorum su aralar yogun geciyor..ellerine saglık ben hiç yemedim ama tadını merak ediyorum...sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. selamlar canim, ben bu madimagi hic bilmiyrum, ama sebzelere otlara yok demem ellerine saglik canim, sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. Canim tesekküre geldim yorumun icin.Cok sagol o güzel yorumun icimi isitti.
    Bir tabak daha madimak alsam ne olur,bittimi yosaaaa:)))
    IYI GECELER TATLIM.

    YanıtlaSil
  13. madimagi görünce ne cok zaman olmus yemeyeli dedim kendi kendime hazir kurusuda varken bu hafta yapayim bari aklima düsürdügün iyi oldu canim,yemegin görüntüsü istah kabartmayacak gibi degilki ellerine saglik,sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. Yediğimi hiç hatırlamıyorum ama sağlıklı olduğunu biliyorum.Ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  15. Canım günlerdir yoktun.sık sık ziyaretine geldim.
    madımak adını duydum sanki yabncı gelmiyor ama hiç yemedim tadı güzeldir herhalde denemke lazım.Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  16. Canım,
    ben de çok severim madımağı ama Ankara'da yok tabi ki. Taş binalardan ot bitmiyor ki:)) çocukken annem yapardı çok da lezzetlidir. ellerine sağlık. sevgiler..

    YanıtlaSil
  17. hep merak etmişimdir şu madımağı ama hiç tadına bakmak nasip olmdı bizim buralarada olmuyor ellerine sağlık öptüm bay

    YanıtlaSil
  18. Bey koş koşş madımak diye bişicik varmış benim Ceytim yazmış :)) Canım ya kendimi iyice bekar kızlar gibi hissettim ansiklopedim benim sağol canım :) elcağzına sağlık

    YanıtlaSil
  19. madımak yemeği çok güzel olur yazın tazesi kışın kurutulmuşu helede pastırmalı pişirdinmi tadına doyulmaz ellerine sağlık canım sevgiler

    YanıtlaSil
  20. Mmmm, cok nefis olmustur eminim. Eskiden bize de Tokat'tan gelirdi madimak, ayiklamasi zordu, onu hatirliyorum.
    Bir de her seferinde "Oy madimak..." diye turkusunu de soylerdi annem:)
    Ellerine saglik

    YanıtlaSil
  21. Cok güzel bir tarif ellerine saglik canim.

    YanıtlaSil
  22. canim güzel dileklerin icin cok tesekkürler iyiki bende sizleri tanidim iyiki varsiniz
    madimak senelerdir unuttugum bir tad
    bizim buralarda bulmak imkansiz
    onun icin ben bir tabak sana yemege geleyim sevgiler öptüm

    YanıtlaSil
  23. Çok nefis görünüyor canım,ellerine sağlık..

    Sevgilerle

    YanıtlaSil
  24. Ellerine sağlık ben de madımağı pastırmalı severim.Ayıklaması zor ama ve halkı da bayılarak yiyor..olan benim sırtıma oluyor..)))
    ellerine sağlık afiyet olsun.sevgiler.

    YanıtlaSil
  25. Hiç yemedim ama görüntüsü ıspanak yemeğine benziyor. Pastırmalı falan herhalde tadı da güzeldir. ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

çok teşekkür ederim.en kısa zamanda yorumlarınıza cevap yazmaya çalışıcam.