Çarşamba

Sinangil Tahıllı ve Tam Buğday Unlu Ekmek

 
sinangille denemelerim devam ediyor.bu sefer de , sinangil ekmek unlarıyla, ekmek makinemde tahıllı ve tam buğday unlu ekmek yaptım.müthiş lezzetli bir ekmek oldu.denemeyenleriniz varsa tavsiye ederim.bu ekmeğim diğer unlarla yaptıklarımdan, daha fazla kabardı hemde daha lezzetli oldu.
tarife gelince;
1 bardak + 1/2 bardak su (ekmek makinemin bardağı)
bir küçük ölçü tuz,
iki küçük ölçü zeytinyağı,
iki küçük ölçü pekmez (şeker de olabilir)
2 bardak sinangil tahıllı ekmek unu,
2 bardak sinangil tam buğday unu,
1 küçük ölçü sinangil maya

 yapılışı;
makinemize önce su yağ tuz ve pekmezi sırasıyla koyalım.daha sonra un ve mayayı ekleyip, fransız ekmek ayarında pişirelim.
pişince mis gibi kokan bu ekmeğimizi afiyetle yiyelim.

14 yorum:

  1. ekmek nefis görünüyor.ellerinize sağlık.sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. canım sinangil harika basarılar yaptı inan onun unları ile yaptıgım hersey mükemmel oluyor
    seninde ekmegin harika olmuş..
    afiyet bal olsun tatlım
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. ELLERİNİZE SAĞLIK NEFİS OLMUŞ EKEMEĞİNİZ BEN DE ARA SIA EKMEĞİMİ EVDE YAPIYORUM AMA DAHA MAKİNE ALMADIM

    YanıtlaSil
  4. Canım Ellerine sağlık nede güzel kabarmışşş....

    YanıtlaSil
  5. Ev ekmeği gibisi yok mislerrr gibi olmuş ellerine sağlık canım...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Valla bayılıyorum doğal gıdalara bizimkisi ekmek yemiyor ama makine alsam süs diye duracak :( Ellerine sağlık canım nice senelere mucx

    YanıtlaSil
  7. off simdi evi miss gibi koku sarmisdir, ev ekmegi gibi yok
    ellerine saglik canim

    YanıtlaSil
  8. off süper görünüyor arkadaşım ellerine sğlık..öpüyorum sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Blogcu arkadaşım Yeşim Hanım'ın ödüle layık gördüğü 12 kişiden biri olmak beni onurlandı. Kendilerine teşekkür ederim.

    Bu ödülü alan kişi de 12 bloga ödül veriyor ve adreslerini yayınlıyor.

    Ödüle layık blogları seçmek oldukça zor; çünkü birbirinden güzel yemek blogları var. Hepsi de ödüle layık; ama kural gereği 12 blog seçtim.

    Seçtiğim blogları, başarılarının devamı dileğiyle aşağıda yayınlıyorum.

    Saygı ve sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  10. merhabalar canim ekmegin nefis görünüyor ellerine saglik.
    Sana bir ödülüm var bloguma buyur, sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. Nasıl bereketli nasıl dolu dolu olmuş. Ellerine sağlık :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  12. Ekmeğiniz harika görünüyor:evde sinangil unum vardı bende tarifinizi denyeceğim.Sevgiler.Mine

    YanıtlaSil
  13. Ekmek makinanız hayırlı olsun, güzel günlerde kullanmanız dileğimle,,,, epeydir karar veremiyordum almak için, yazınızı okuyunca tamam dedim bekletmeye gerek yok daha. Siz araştırmışsınız ne marka tavsiye edersiniz, hangi modeli aldınız ve memnunsunuz ?

    YanıtlaSil
  14. Hakan bey,ziyaretiniz ve güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim.ben ekmek makinemi alalı iki sene oldu.ve çok memnunum.ben sinbo aldım.kalabalık aile olduğumuz içinde büyük olanını sinbo 4710 tercih ettim.eğer küçük bir aileyseniz sinbo 4705 tavsiye ederim.küçüğünü de annemlere aldım.oda çok memnun.ekmek makinesi almayı düşünüyorsanız bence biran önce alın.katkısız doğal ekmek yemek çok güzel.pişerken ki o mis gibi kokusu da harika.

    YanıtlaSil

çok teşekkür ederim.en kısa zamanda yorumlarınıza cevap yazmaya çalışıcam.