Çarşamba

Sinangil Tropik Aromalı Mermer Kek

geçenlerde,  sinangilden unlar gelmişti.ben de hemen bu unları denedim.yoğunluktan ancak şimdi yayınlayabiliyorum.tahıllı unundan ekmekler, bademli unundan muffinler, tropik unuyla da bu keki yaptım.hepsini sırayla yayınlayacağım.denediğim unların hepsini de çok beğendim.tropik aromalı (hindistan cevizli) müthiş bir lezzet.ev halkı o kadar çok beğendiki. koca kek anında bitti:) denemeyenlere şiddetle tavsiye ederim.





gelelim tarife,
malzemeler;
3 yumurta,
1,5 bardak şeker
1 bardak süt
yarım bardak sıvı yağ
2 kaşık kakao
2,5 bardak SİNANGİL TROPİK AROMALI KEKUN
yumurta ve şekeri çırpıyoruz.süt ve yağıda ekleyip karıştırıyoruz.sinangil kekunu da koyup çırpıp yağlanmış unlanmış kek kalıbına döküp.birkısmına da kakao katıp karıştırıp kekin üzerine ekleyip 170 derecede 40- 45 dakika pişiriyoruz.afiyet olsun.

17 yorum:

  1. Canım ellerine sağlık ....
    Ne kadar güzel kabarmış...

    YanıtlaSil
  2. Canım ellerine sağlık harika görünüyor bir dilimcik aldım sevgiler

    YanıtlaSil
  3. afiyet olsun. ben de bayıldım hindistan cevizli olana. 2 tane yaptım. o bitmeden ötekileri denemedim henüz.

    YanıtlaSil
  4. Canım,
    ellerine sağlık. Maaşallah, ne güzel kabarmış.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  5. Kekin harika görünüyor ellerine sağlık canım...
    Seviler...

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel kabarmış, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  7. canım ellerıne sağlık afiyet şeker olsun sevgıler...

    YanıtlaSil
  8. Tropik aromalı unu merak ettim,ilk fırsatda deneyeceğim... Kek de çok güzel kabarmış... Ellerine sağlık... Sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. DAHA ÖNCE YORUM BIRAKMIŞ OLABİLİRİM AMA DAHA FAZLA KİŞİYE ULAŞMAK ADINA BU YORUMUMU YAYINLAMANI RİCA EDİYORUM..
    //////////////////////////
    Becerikli Arkadaşım Merhaba ;
    http://birseninmutfagi.com
    Ve
    http://birdemliksohbet.blogspot.com
    Tarafından 15 aralık 2009 ve 15 ocak 2010 tarihleri arasında KEK KALIBI KULLANILARAK HAZIRLANAN TARİFLER YARIŞMASI yapılacaktır.
    Hazırlamış olduğumuz tarifleri görselliğine önem vererek yayınlayıp tarifinide sitenizde yayınlamanız şarttır.Kekinizin resmini ve tarifini http://softbowlsilikonkekkaliplari.blogspot.com/ sitemizde yayınlanacaktır.
    16 ocak 2010 - 1 subat 2010 tarihleri arasında oylama yapılacaktır.
    1 subat saat 14:00 de birinci açıklanıp hediye olarak SOFT BOWL KEK KALIPLARI gönderilecektir.
    Bu yazıyı okuyan tüm site sahipleri DAVETLİDİR....

    SİTEMDEKİ BANNER KODUMUZUDA SİTENE EKLERSEN SEVİNİRİM…

    YanıtlaSil
  10. Merhaba. Kek harika görünüyor, çok güzel kabarmış, ellerinize sağlık. Bana Sinangi'den gelen paketten bu karışım çıkmadı. Tadını çok merak ettim, en kısa zamanda alıp deneyeceğim. Afiyetler olsun. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. Ellerine saglik kek nefis görünüyor tarifini aldim sevgiler canim

    YanıtlaSil
  12. nefis görünüyor ellerine sağlık canım sevgiler

    YanıtlaSil
  13. MaşAllah iri bir kek olmuş öyle bir dilimi kandırmaca gibi duranlardan olmaz tam doyurur:)
    ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  14. Yağ miktarı azmış.Light kek diyelim biz buna.Bol bol yiyebiliriz demek ki:)

    YanıtlaSil
  15. ne güzel kabarmış
    ellerine sağlık
    mutlu haftalar

    YanıtlaSil
  16. Ceydacığım, Sinangil'den gelen kolide tropik aromalı yoktu, açıkçası hindistan cevizi olduğunu da düşünmemiştim, tropik deyince daha başka meyvelerden bir aroma diye düşünmüştüm. Şimdi madem sen çok güzeldi diyorsun, almak şert oldu, ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  17. Teşekkürler Gerçekten çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil

çok teşekkür ederim.en kısa zamanda yorumlarınıza cevap yazmaya çalışıcam.