sinangille denemelerim devam ediyor.bu sefer de , sinangil ekmek unlarıyla, ekmek makinemde tahıllı ve tam buğday unlu ekmek yaptım.müthiş lezzetli bir ekmek oldu.denemeyenleriniz varsa tavsiye ederim.bu ekmeğim diğer unlarla yaptıklarımdan, daha fazla kabardı hemde daha lezzetli oldu.
tarife gelince;
1 bardak + 1/2 bardak su (ekmek makinemin bardağı)
bir küçük ölçü tuz,
iki küçük ölçü zeytinyağı,
iki küçük ölçü pekmez (şeker de olabilir)
2 bardak sinangil tahıllı ekmek unu,
2 bardak sinangil tam buğday unu,
1 küçük ölçü sinangil maya
yapılışı;
makinemize önce su yağ tuz ve pekmezi sırasıyla koyalım.daha sonra un ve mayayı ekleyip, fransız ekmek ayarında pişirelim.
pişince mis gibi kokan bu ekmeğimizi afiyetle yiyelim.
ekmek nefis görünüyor.ellerinize sağlık.sevgiler..
YanıtlaSilcanım sinangil harika basarılar yaptı inan onun unları ile yaptıgım hersey mükemmel oluyor
YanıtlaSilseninde ekmegin harika olmuş..
afiyet bal olsun tatlım
sevgiler
ELLERİNİZE SAĞLIK NEFİS OLMUŞ EKEMEĞİNİZ BEN DE ARA SIA EKMEĞİMİ EVDE YAPIYORUM AMA DAHA MAKİNE ALMADIM
YanıtlaSilCanım Ellerine sağlık nede güzel kabarmışşş....
YanıtlaSilEv ekmeği gibisi yok mislerrr gibi olmuş ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilSevgiler...
Valla bayılıyorum doğal gıdalara bizimkisi ekmek yemiyor ama makine alsam süs diye duracak :( Ellerine sağlık canım nice senelere mucx
YanıtlaSiloff simdi evi miss gibi koku sarmisdir, ev ekmegi gibi yok
YanıtlaSilellerine saglik canim
off süper görünüyor arkadaşım ellerine sğlık..öpüyorum sevgiler
YanıtlaSilBlogcu arkadaşım Yeşim Hanım'ın ödüle layık gördüğü 12 kişiden biri olmak beni onurlandı. Kendilerine teşekkür ederim.
YanıtlaSilBu ödülü alan kişi de 12 bloga ödül veriyor ve adreslerini yayınlıyor.
Ödüle layık blogları seçmek oldukça zor; çünkü birbirinden güzel yemek blogları var. Hepsi de ödüle layık; ama kural gereği 12 blog seçtim.
Seçtiğim blogları, başarılarının devamı dileğiyle aşağıda yayınlıyorum.
Saygı ve sevgilerimle.
merhabalar canim ekmegin nefis görünüyor ellerine saglik.
YanıtlaSilSana bir ödülüm var bloguma buyur, sevgiler...
Nasıl bereketli nasıl dolu dolu olmuş. Ellerine sağlık :)
YanıtlaSilSevgiler
Ekmeğiniz harika görünüyor:evde sinangil unum vardı bende tarifinizi denyeceğim.Sevgiler.Mine
YanıtlaSilEkmek makinanız hayırlı olsun, güzel günlerde kullanmanız dileğimle,,,, epeydir karar veremiyordum almak için, yazınızı okuyunca tamam dedim bekletmeye gerek yok daha. Siz araştırmışsınız ne marka tavsiye edersiniz, hangi modeli aldınız ve memnunsunuz ?
YanıtlaSilHakan bey,ziyaretiniz ve güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim.ben ekmek makinemi alalı iki sene oldu.ve çok memnunum.ben sinbo aldım.kalabalık aile olduğumuz içinde büyük olanını sinbo 4710 tercih ettim.eğer küçük bir aileyseniz sinbo 4705 tavsiye ederim.küçüğünü de annemlere aldım.oda çok memnun.ekmek makinesi almayı düşünüyorsanız bence biran önce alın.katkısız doğal ekmek yemek çok güzel.pişerken ki o mis gibi kokusu da harika.
YanıtlaSil