Perşembe

Muhallebili Güllaç Ve Kaymaklı Tel Kadayıf


bu güllacı bizimkiler çok sevdi.bende buraya yazmak istedim.herkesin bildiği şekilde güllacı yapıyoruz.sadece ortasına yalancı tavuk göğsünden muhallebi pişirip yayıyoruz.en üstünede ceviz ya da istenilen şeylerle süslüyoruz.çok hafif çok lezzetli.


diğer tarifim ise gerçekten muhteşem bir tatlı.ilk iftar davetime de yaptım ve herkes çok beğendi.bunu kadayıfların içine de koyup dolma gibi sararak da fırında pişirebiliriz.o da süper oluyor.

okadar iştahla yedikki bu son parçayı çekmek için son anda kurtardım:))
gelelim yapılışına;
yarım kilo kadar kadayıfı 100 ya da 150 gr erimiş tereyağıyla iyice harmanlıyoruz.yarısını tepsimize bastırarak yerleştiriyoruz.orta katı için kaymağımızı hazırlıyoruz.
kaymak tarifi için;
iki kutu krema,
2 kaşık mısır nişastası ,
1 bardak süt hepsini çırpma teliyle karıştırıp pişiriyoruz.fazla kaynatmamak gerekiyor.
bu kaymağı kahvaltıda yada her tür tatlıda kaymak yerine tüketebiliriz çok hafif ve çok lezzetli oluyor.. evde kaymak yapımı tarifini tarif defterinde görmüştüm.ve hemen denedim şimdi hep yapıyorum.

pişirdiğimiz kaymağı kadayıfımızın ortasına yayıp üzerinede ceviz serpiyoruz.en üstünede diğer kadayıfımızuı koyup fırında kızarana kadar pişiriyoruz.3,5 bardak şeker 3 bardak su ile şerbeti pişirip soğutuyoruz.fırından çıkan kadayıfı biraz ılıtıp soğuk şerbeti döküyoruz.dilimleyip servis ediyoruz.harika bir tatlı tavsiye ederim.Afiyet olsun.

40 yorum:

  1. Ceydamm, muhallebili güllaca bayıldım, kadayıfıda severim ama güllacı daha çok seviyorum galiba..Bu akşam yapacağım hemen güllacı,ellerine sağlık canımcım,
    çok öptüm..

    YanıtlaSil
  2. ceydacım ne güzel tarif bu böyle ellerine saglık süpersin akşam için biraz aldım sizlerede afiyet şeker olsun canım

    YanıtlaSil
  3. CEYDA'CIM,ZİYARETİN İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM CANIM.YANLIZ BEN BU KAYMAK İŞİNİ TUTTUM VALLAHİ,HER ZAMAN ELİMİZİN ALTINDA BULUNMUYOR ,HEMEN ŞİPŞAK HAZIR .GÜLLAÇINDA MUHALLEBİLİSİNİ DENİYECEĞİM BİR DAH Kİ SEFERE.HEPSİ HARİKA OLMUŞ,ELLERİNE SAĞLIK.... ÖPTÜM

    YanıtlaSil
  4. Hehey :) yaşasın bir taşla iki kuş dedikleri budur işte hem kaymak yapımını ögrendim hemde enfes bir kadayıf tarifi, kaptım bunları yapıcam hiç şüphesiz
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  5. Güllaçla pek aram yoktur ama muhallebili kadayıfa bayılırım, çok güzel ellerine sağlık Ceyda'cığım.

    Öpüyorum.

    YanıtlaSil
  6. Her iki tatlı tarifinede bayılırım. Çok güzel görünüyorlar. Sevgilerimle TAZENANE

    YanıtlaSil
  7. Canım geldim baktım yan kolon olmuş şıkda durmuş işine yaramasına sevindim.Güllaç sevmem ama tel kadayıfı bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  8. Muhallebelisini hiç denememiştim harika oluyordur muhakkak...Ellerine sağlık canım...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. SEVGİLİ CEYDACIM; BİZİM AİLEDE EŞİM HARİÇ GÜLLACI HERKES ÇOK SEVER. AMA BU TARİFLE EŞİMİ DE SAFIMIZA ÇEKECEĞİME EMİNİM. EĞER KÜÇÜK OĞLUŞUMDAN VAKİT BULABİLİRSEM MUTLAKA DENEYECEĞİM. SEVGİLER CANIM.

    YanıtlaSil
  10. CAnim harika görünüyor.Gecen Özgül abladada tavuk gögslü muhallebi tarifini görmüstüm.Cok ilgimi cekti.Bende mutlaka denemek isterim.Tel kadayifin kaymaklisina galiba kimsecikler itiraz etmez.Harika lezzetler.Ellerine saglik canim.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. selam canim muhallebili daha enfes olmali ellerine saglik afiyetler olsun yiyenlere
    hayirli kandiller ve cumalar canim sevgiler

    YanıtlaSil
  12. İki güzel lezzet birleşmiş ikisinide çok severim ellerine sağlık canım çok nefis görünüyor .
    hayırlı kandiller duğalarınız kabul ve makbul olsun sevgiler canım

    YanıtlaSil
  13. Kadir Gecesi değer gecesidir, Allah tarafından değerli kılınmış bir gecedir. Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Bu gece bir ömürden daha hayırlıdır. Ellerin açıldığı, gözlerin dualarla yaşardığı, kalplerin okşandığı Kadir Gecesinde bütün insanların günahlardan uzaklaşıp tövbelerinin kabul edilmesini niyaz ederiz. Allah tüm inananları iman yolundan ayırmasın..hayırlı kandiller canım..tatlılarda harika canımcım ellerine sağlık öpüyorum sevgiler

    YanıtlaSil
  14. Mübarek Kadir Gecesi'nin hayırlara vesile olmasını dilerim Ceydacığım. Sevgiler....

    YanıtlaSil
  15. Ceydoşumm, kandilin mübarek, duaların kabul olsun..
    Çok öpüyorum..

    YanıtlaSil
  16. ceydoş um bir geldin pir geldin valla tarifler harika gerçi ben güllaçı sevmem de kadayıf nefis ellerine sağlık kandilin mübarek olsun canım.

    YanıtlaSil
  17. Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesinde, kainatın yaratıcısı ve alemlerin Rabbi bağışlayıcı ve acıyıcı yüce Allah tüm dualarınızı kabul etsin.

    YanıtlaSil
  18. kandiliniz mubarek olsun ailenizle bizlerle hep beraber güzel kandillere sevgilerimleee...

    YanıtlaSil
  19. bende demedim bu şekilde öbüründen bunu daha çok beğendiler..ellerine sağlık canım bana tatlı olsunda herşeyi yerimde:)

    kandiliniz mübarek dualarınız kabul olsun..

    hayırlı kandiller..

    YanıtlaSil
  20. Bin damla serilsin yüreğine, bin mutluluk dolsun gönlüne, bütün hayallerin gerçek olsun, duaların Kabul olsun bu gece. Kadir gecen mübarek olsun..

    YanıtlaSil
  21. İçimdeki bu eşsiz duygularla.. Kadir Gecemizin hayırlara vesile olmasını, iki cihanda sevgililerden olabilmemizi ve kalabilmemizi dilerim. Rabb sakınsın ve sakındırsın cümle şer ve şerlilerden.. Bilip bilmediğimiz bütün hayırlar ve güzelliklere de her iki cihanda nail eylesin.. Sev, sevdir, sevindir...Huzurunda huzur bulanlardan eyle YÂ RAB!... Cümlemizi...
    ÂMİN
    Hayirli Bayramlar...

    YanıtlaSil
  22. Canim kadir gecen mübarek olsun,tüm dualarimiz kabul olsun insal. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  23. Oy oy gerçekten mühteşem,okurken bile tadını alabiliyorum:-)))ellerine sağlık.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  24. Canım Ceydoşum, senin ve ailenin Ramazan bayramını kutluyor, nice mutlu bayramlar diliyorum..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  25. Bayramlar, insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının perçinlendiği günlerdir. Bayramlar, insanların birbirleriyle olan dargınlıklarını unuttukları, barıştıkları, kardeşçe kucaklaştıkları günlerdir. Hep bir arada, sevgi dolu ve huzurlu nice bayramlar geçirmek dileğiyle, Ramazan Bayramınız kutlu olsun

    YanıtlaSil
  26. Ceyda'cığım Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. Sevdiklerinle daha nice mutlu, huzurlu bayramlara erişirsin umarım, sevgiler...

    YanıtlaSil
  27. Bayramı bayram keyfinde geçirmen dileğiyle

    Hayırlı ve mutlu bayramlar

    YanıtlaSil
  28. Ceydacığım,
    ellerine sağlık. bol tatlılı bir ay geçirdim neyse ki kilo almadım hatta verdim. iyi bayramlar canım. sevgiler.

    YanıtlaSil
  29. Bayramlar, insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının perçinlendiği günlerdir. Bayramlar, insanların birbirleriyle olan dargınlıklarını unuttukları, barıştıkları, kardeşçe kucaklaştıkları günlerdir. Bayramlar,milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği, bir toplumda millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği günlerdir. Hep bir arada, sevgi dolu ve huzurlu nice bayramlar geçirmek dileğiyle, Ramazan Bayramınız kutlu olsun!


    www.aynurdantarifler.blogspot.com

    YanıtlaSil
  30. Ceydacim sana ve ailene iyi bayramlar diliyorum. Insal. gönlümce sevdiklerinle beraber güzel bir bayram geciriyorsundur.Bayramin kutlu olsun,öpüldün.

    YanıtlaSil
  31. canımcım seninde bayramın mubarek olsun çok öpüyorum kocaman sevgiler

    YanıtlaSil
  32. Ceyda'cığım,

    Ben de sana sevdiklerinle beraber mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir bayram dilerim.

    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  33. Canım Ceydoşum senin ve ailenin bayramını kutluyorum ve birlikte çok bayramlar geçirmenizi diliyorum bitanem .Öpüyorum.

    YanıtlaSil
  34. Bayramin kutlu olsun canim, tüm sevdiklerinle birlikte nice güzel bayramlar diliyorum.

    YanıtlaSil
  35. Hep bir arada, sevgi dolu ve huzurlu nice bayramlar geçirmek dileğiyle, Ramazan Bayramınız kutlu olsun! Mübarek Ramazan Bayramı tüm ulusumuza kutlu olsun. Allah tüm inananlara nice huzurlu, bereketli bayramlar nasip etsin.

    YanıtlaSil
  36. slm.hayrılı ve mutlu bir bayram geçirmeni diliyorum sevdiklerinle birlikte.slmlar

    YanıtlaSil
  37. CANIM SİZİNDE BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN NİCELERİNE SEVDİKLERİNİZLE SAĞLIK, MUTLULUK VE HUZUR İÇİNDE ERİŞMEK NASİP OLSUN SEVGİLERİMLE

    YanıtlaSil
  38. canim gecmiste olsa bayramin kutlu olsun güllacta enfes görünüyor ellerine saglik sevgiler öptüm

    YanıtlaSil
  39. sıcacık sevgilerimi ve mutlu bir hafta dileklerimi bırakıyorum sayfana

    YanıtlaSil
  40. Uğradığın için ve güzel dileklerin için teşekkürler... Herşey gönlünce olsun... Sevgiyle...

    YanıtlaSil

çok teşekkür ederim.en kısa zamanda yorumlarınıza cevap yazmaya çalışıcam.