Çarşamba

Analı Kızlı

 bu tarif yine lezzet dergisinden.daha önce duymuştum çok merak ediyordum.artık bu gün deneyim dedim.ve iyikide denemişim.çok lezzetli ve değişikti.hepimiz çok beğendik.üstteki fotoğraf pişmemiş hali.

 malzemeler:
500gr ince bulgur,
100gr irmik,
75gr un,
1 yumurta,
300gr kıyma,
150 gr salça,
300gr nohut,
500gr kuşbaşı,
3 soğan,
1 çay bardağı ceviz,
tuz, biber, zeytinyağı

yapılışı:
ince bulguru üstünü örtecek kadar kaynar suyla ıslatın.irmik, un ve yumurtayı ilave edip yoğurun.ikiye ayırın.yarısını ceviz büyüklüğünde parçalara bölün ve içlerini elinizle bastırarak çukur yapın.
yağsız kıymayı soğanla kavurun.tuz biber ve cevizi ekleyin.bu parçalara ayırdığınız ceviz büyüklüğündeki köftelerin içine bu harctan doldurun.ve kapatın.elinizde yuvarlayarak ceviz şekli verin.
kalan ikinci parçadan küçük kopararak fındık şekli verin.
kuşbaşı etini tencereye alıp yağ ile kavurun.soğanı küçük doğrayın ve etlere ilave edin.salça ve suyuda ekleyip etleri pişmeye bırakın.daha sonra haşlanmış nohutları ve köfteleri ekleyip 30- 35 dakika pişirin.
 ben kuşbaşı et koymadan yaptım o da çok lezzetliydi.biz düz yedik benim küçük kızım yoğurtla yedi. değişik ve güzeldi.deniyeceklere afiyet olsun.


27 yorum:

  1. Bayılırım bu köfteye çok güzel görünüyor ellerine, emeğine sağlık çok emek var lezzetine doyum olmaz sevgilerimle hayırlı sahurlar canım

    YanıtlaSil
  2. Ceyda'cığım bayılırım ben buna, ellerine sağlık.

    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  3. Malatyalı olarak bizim yöremize ait yemeği çok da güzel yapmışsın , ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  4. Cok degisik tarif bence,cokta lezzetli görünyor.Ellerine saglik.Üzerine yogurt cok güzel bir fikir.Afiyetler olsun canim,sevgiler;)

    YanıtlaSil
  5. çok güzel olmuş cnm bayıldım ellerine sağlık
    sıcacık sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Harika yöresel bir lezzet sunmuşsun canım...ellerine sağlık nefis görünüyor...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. selam canım.bende ismini çok duydum ama hiç tatmadım..harika görünüyor..eline saglık..sevgiler.
    http://hunerlieller.net

    YanıtlaSil
  8. Ooooooo görüntü şahane, çok iştah açıcı duruyorlar.ellerine sağlık canım.tadı da nefis olmuştur eminim.iyi iftarlar.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  9. İftarın yaklaştığı bu saatlerde blogları gezmek hiç de iyi olmuyor...

    Ağzımın suları aka aka baktım sayfana...

    Ellerine sağlık canım sevgiyle...

    YanıtlaSil
  10. Harika canım benim. Ben de peke severim yoğurtlu tüketirim :)

    ellerine sağlık hayatım.

    sıcacık sevgiler..

    YanıtlaSil
  11. ellerine sağlık , çok lezzetli olduğuna eminim.
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  12. Heheheh hep gülmüşümdür bu yemeğin adına :) Hani bana cicim bende isterimmm.

    YanıtlaSil
  13. Ceyda hanım Antep yöresine ait bir yemegi yayınlamışsınız ben bunu çok severim hiç yapamamışımdır ama sizin tarifinizle deniycem ellerinize saglık hayırlı cumalar dierim sevgilerimle

    YanıtlaSil
  14. Amanın amanın bu nasıl bir görüntü böyle, şimdi olsa da yoğurtlayıp yeseydim, muhteşem valla. Ellerine sağlık Ceydacım, sevgiler...

    YanıtlaSil
  15. Cok nefis görünüyor, ellerine saglik canim. Hayirli ramazanlar.

    YanıtlaSil
  16. Harikadır bilirim biliriiiim,
    sagolsun Mediha annem (kayınvalidem) yapar bizde yeriz :)
    Ellerinize saglık...

    YanıtlaSil
  17. Ceyda'cığım,

    Çok teşekkür ederim ilgine. Üzüleyim mi sinirleneyim mi bilemedim, ama çok sıkıldım gerçekten. Üstelik sadece benden değil neredeyse tüm arkadaşlardan almış, yemek özel yazı herşeyi.
    Tabii yapacak bir şey yok.

    Sevgiler, öpüyorum.

    YanıtlaSil
  18. merhaba..lezzetini bilirimde yapmaya gelince...hep hazırcı olduğumuzdan galiba,yapımına kolları sıvamadım.e bayada bi hüner istiyor anneleri :))
    aslında ben alttaki yalancı prefterole yorum bırakacaktım.bir arkadaşım yemiş bir yerde.bir anlattı ki..dedim tarifi ver deneyelim.aklımda değil bir ara yazayım demişti.burada karşıma çıktı.ilk fırsatta deneyeceğim.ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  19. Analıkızlı çok güzel olmuş. İsmini duydum ama hiç denemedim. Çok güzel olmuş. Sevgilerimle TAZENANE

    YanıtlaSil
  20. BENDE ÇOK MERAK EDİYORDUM BU YEMEĞİ,ELLERİNE SAĞLIK NEFİS GÖRÜNÜYOR...SEVGİLER

    YanıtlaSil
  21. Çok severim, analı kızlı benim favori yemeğim.Çoğu insan bunu Antep yemeği olarak bilir ama ekşili ufak köfte ile karıştırıyorlar.Analarını çıkarırsanız geriye kalan ekşili ufak köftedir özetle:)Ellerine sağlık,iyi pazarlar...

    YanıtlaSil
  22. selam canim
    ben bunu bir arkadasimda yemistim tadi halen damagimda ellerine saglik yogurlu yogurtluda enfes sevgiler iyi pazarlar

    YanıtlaSil
  23. bu tarifi hep denemek istemişimdir ama bir türlü cesaret edemedim..çok güzel görünüyor,ilk kez yaptığına emin misin..bana profosyonel bir tarz gibi geldi de..bu arada aşağdaki profiterolu asılnda sanıyorum ilk olarak ben yaptım ve benden aldı pek çok arkadaş...ellerine sağlık.slmlar.

    YanıtlaSil
  24. Bir cesaret te bu tariften mi alsam :)) Nefis görünüyor Ceyda'cım ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  25. Kız ben bunu çok severim yaaaaaaaaaa:)))
    Çok anlamlı bir yemek:)
    Analar şişman kızlar sıska
    hehehe:)

    YanıtlaSil
  26. Sevgili Ceyt,sayfanin biraz karistirdim ve de güzel lezzetlere
    rastladim,ellerine-emegine saglik.
    Sizi arkadas listeme aldim,karsilikli olursa sevinirim.

    YanıtlaSil
  27. Ceydacım annem de çok güzel yapar bunu. Çok lezzetli olur özellikle de üzerine limon sıkınca yanında yoğurt ya da ayranla. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

çok teşekkür ederim.en kısa zamanda yorumlarınıza cevap yazmaya çalışıcam.