bu tarif yine lezzet dergisinden.daha önce duymuştum çok merak ediyordum.artık bu gün deneyim dedim.ve iyikide denemişim.çok lezzetli ve değişikti.hepimiz çok beğendik.üstteki fotoğraf pişmemiş hali.
malzemeler:
500gr ince bulgur,
100gr irmik,
75gr un,
1 yumurta,
300gr kıyma,
150 gr salça,
300gr nohut,
500gr kuşbaşı,
3 soğan,
1 çay bardağı ceviz,
tuz, biber, zeytinyağı
yapılışı:
ince bulguru üstünü örtecek kadar kaynar suyla ıslatın.irmik, un ve yumurtayı ilave edip yoğurun.ikiye ayırın.yarısını ceviz büyüklüğünde parçalara bölün ve içlerini elinizle bastırarak çukur yapın.
yağsız kıymayı soğanla kavurun.tuz biber ve cevizi ekleyin.bu parçalara ayırdığınız ceviz büyüklüğündeki köftelerin içine bu harctan doldurun.ve kapatın.elinizde yuvarlayarak ceviz şekli verin.
kalan ikinci parçadan küçük kopararak fındık şekli verin.
kuşbaşı etini tencereye alıp yağ ile kavurun.soğanı küçük doğrayın ve etlere ilave edin.salça ve suyuda ekleyip etleri pişmeye bırakın.daha sonra haşlanmış nohutları ve köfteleri ekleyip 30- 35 dakika pişirin.
ben kuşbaşı et koymadan yaptım o da çok lezzetliydi.biz düz yedik benim küçük kızım yoğurtla yedi. değişik ve güzeldi.deniyeceklere afiyet olsun.
Bayılırım bu köfteye çok güzel görünüyor ellerine, emeğine sağlık çok emek var lezzetine doyum olmaz sevgilerimle hayırlı sahurlar canım
YanıtlaSilCeyda'cığım bayılırım ben buna, ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgilerimle.
Malatyalı olarak bizim yöremize ait yemeği çok da güzel yapmışsın , ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilCok degisik tarif bence,cokta lezzetli görünyor.Ellerine saglik.Üzerine yogurt cok güzel bir fikir.Afiyetler olsun canim,sevgiler;)
YanıtlaSilçok güzel olmuş cnm bayıldım ellerine sağlık
YanıtlaSilsıcacık sevgiler
Harika yöresel bir lezzet sunmuşsun canım...ellerine sağlık nefis görünüyor...
YanıtlaSilSevgiler...
selam canım.bende ismini çok duydum ama hiç tatmadım..harika görünüyor..eline saglık..sevgiler.
YanıtlaSilhttp://hunerlieller.net
Ooooooo görüntü şahane, çok iştah açıcı duruyorlar.ellerine sağlık canım.tadı da nefis olmuştur eminim.iyi iftarlar.sevgilerimle...
YanıtlaSilİftarın yaklaştığı bu saatlerde blogları gezmek hiç de iyi olmuyor...
YanıtlaSilAğzımın suları aka aka baktım sayfana...
Ellerine sağlık canım sevgiyle...
Harika canım benim. Ben de peke severim yoğurtlu tüketirim :)
YanıtlaSilellerine sağlık hayatım.
sıcacık sevgiler..
ellerine sağlık , çok lezzetli olduğuna eminim.
YanıtlaSilsevgilerimle
Heheheh hep gülmüşümdür bu yemeğin adına :) Hani bana cicim bende isterimmm.
YanıtlaSilCeyda hanım Antep yöresine ait bir yemegi yayınlamışsınız ben bunu çok severim hiç yapamamışımdır ama sizin tarifinizle deniycem ellerinize saglık hayırlı cumalar dierim sevgilerimle
YanıtlaSilAmanın amanın bu nasıl bir görüntü böyle, şimdi olsa da yoğurtlayıp yeseydim, muhteşem valla. Ellerine sağlık Ceydacım, sevgiler...
YanıtlaSilCok nefis görünüyor, ellerine saglik canim. Hayirli ramazanlar.
YanıtlaSilHarikadır bilirim biliriiiim,
YanıtlaSilsagolsun Mediha annem (kayınvalidem) yapar bizde yeriz :)
Ellerinize saglık...
Ceyda'cığım,
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim ilgine. Üzüleyim mi sinirleneyim mi bilemedim, ama çok sıkıldım gerçekten. Üstelik sadece benden değil neredeyse tüm arkadaşlardan almış, yemek özel yazı herşeyi.
Tabii yapacak bir şey yok.
Sevgiler, öpüyorum.
merhaba..lezzetini bilirimde yapmaya gelince...hep hazırcı olduğumuzdan galiba,yapımına kolları sıvamadım.e bayada bi hüner istiyor anneleri :))
YanıtlaSilaslında ben alttaki yalancı prefterole yorum bırakacaktım.bir arkadaşım yemiş bir yerde.bir anlattı ki..dedim tarifi ver deneyelim.aklımda değil bir ara yazayım demişti.burada karşıma çıktı.ilk fırsatta deneyeceğim.ellerinize sağlık.
Analıkızlı çok güzel olmuş. İsmini duydum ama hiç denemedim. Çok güzel olmuş. Sevgilerimle TAZENANE
YanıtlaSilBENDE ÇOK MERAK EDİYORDUM BU YEMEĞİ,ELLERİNE SAĞLIK NEFİS GÖRÜNÜYOR...SEVGİLER
YanıtlaSilÇok severim, analı kızlı benim favori yemeğim.Çoğu insan bunu Antep yemeği olarak bilir ama ekşili ufak köfte ile karıştırıyorlar.Analarını çıkarırsanız geriye kalan ekşili ufak köftedir özetle:)Ellerine sağlık,iyi pazarlar...
YanıtlaSilselam canim
YanıtlaSilben bunu bir arkadasimda yemistim tadi halen damagimda ellerine saglik yogurlu yogurtluda enfes sevgiler iyi pazarlar
bu tarifi hep denemek istemişimdir ama bir türlü cesaret edemedim..çok güzel görünüyor,ilk kez yaptığına emin misin..bana profosyonel bir tarz gibi geldi de..bu arada aşağdaki profiterolu asılnda sanıyorum ilk olarak ben yaptım ve benden aldı pek çok arkadaş...ellerine sağlık.slmlar.
YanıtlaSilBir cesaret te bu tariften mi alsam :)) Nefis görünüyor Ceyda'cım ellerine sağlık...
YanıtlaSilKız ben bunu çok severim yaaaaaaaaaa:)))
YanıtlaSilÇok anlamlı bir yemek:)
Analar şişman kızlar sıska
hehehe:)
Sevgili Ceyt,sayfanin biraz karistirdim ve de güzel lezzetlere
YanıtlaSilrastladim,ellerine-emegine saglik.
Sizi arkadas listeme aldim,karsilikli olursa sevinirim.
Ceydacım annem de çok güzel yapar bunu. Çok lezzetli olur özellikle de üzerine limon sıkınca yanında yoğurt ya da ayranla. Ellerine sağlık.
YanıtlaSil