Cuma

Fırında Ekmek Üstü Kuşbaşılı Kebap

 yemek uyduruk bişey olduğundan isminide böyle uydurdum:))evde biraz fazlaca ekmeğim vardı.değişik bişeyler yapmak istedim.şöyle yapsam nasıl olur diye düşünürken.aklıma bu yemek geldi. harika bir lezzet oldu.çok iştahla ve beğenerek yedik.
tarifi de çok basit.ilk önce kuşbaşı eti soğanla biraz kavurdum.salça domates, havuçta ekleyip düdüklüde pişirdim.bir borcama kalınca dilimlediğim ekmekleri yerleştirdim.herbirinin üzerine pişmiş etlerimizi koydum.en üstlerinede kaşar rendeledim.birazda etin suyundan üzerlerine döktüm.kaşarlar eriyene kadar fırında pişirdim.

resimde gördüğünüz şekilde de pilavla , ve sarımsaklı yoğurtla servis ettim.

23 yorum:

  1. Ellerine saglik canim
    Pratik ve lezziz bir yemek olmus..

    Güzel bir hafta sonu dilerim


    SEVGILER

    YanıtlaSil
  2. him ekmekleri degerlendirmek haa :) cok guzel olmus

    ellerine saglik

    selamlar

    www.aynurdantarifler.blogspot.com

    YanıtlaSil
  3. canım harika bir tarif yaratmışsın.enfes görünüyor canım ellerine saglık kocaman sevgiler

    YanıtlaSil
  4. 10 nisan 2008 tarihine kadar engüzel pasta yarismamız var katılırmısınız.ayrıntı http://birdemliksohbet.blogspot.com tüm blog ark. Davetlidir. hayırlı cumalar mutlaka bekliyorum

    YanıtlaSil
  5. cok guzel olmus ellerine saglik,sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Gerçekten hoş bir yemek olmuş. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Ceyda'cığım,

    Ne kadar güzel düşünmüşsün, kuşbaşılı pide gibi, hem de kaşarlı. Ellerine sağlık.

    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  8. hiç yenmezmi nasıl yerin sonrada şişer şişer çookk yedim derimm.Ellerine sağlık nefis olmuş

    YanıtlaSil
  9. hiç yenmezmi nasıl yerin sonrada şişer şişer çookk yedim derimm.Ellerine sağlık nefis olmuş

    YanıtlaSil
  10. çok değişik olmuş harika görünüyor canımcım eminimki çokda lezzetli olmuştur ellerine sağlık çok öpüyorum sımsıcak sevgiler

    YanıtlaSil
  11. selam evdekileri degerlendirmek adina süper olmus bence ellerine saglik sevgiler iyi pazaralar

    YanıtlaSil
  12. Canım ellerine sağlık kebap nefis görünüyor

    sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  13. Son günlerde blogcular üzerinde bir nazar dolanıp duruyor, hastalananlar, ameliyat olanlar, bilgisayarına virüs bulaşıp bilgisayarı çökenler…Biz de (Sibel, Bilun ve Hülya) bir nazar etkinliği yapmaya karar verdik.Bu düşünceden çıktık yola…derken etkinliklerimizi ve dostluğumuzu sürdürelim istedik ve yeni bir blog oluşturduk: BİR FİNCAN KAHVENİN 40 YIL HATIRI VAR. Artık her ay bu blogda yeni etkinliklerle birlikte olacağız. İlk etkinliğimiz NAZAR ETKİNLİĞİ…Sadece yemek, pasta, börek de değil isterseniz sizin tasarımınız olan, kendi yaptığınız nazar temalı elişlerini, nazarlıkları, resimleri vb. de göndererek katılabilirsiniz etkinliğe, ama mutlaka kendi yaptıklarınız, özgün çalışmalar olmalı...

    Etkinliğimizin son katılım tarihi 20 Nisan. Bu tarihe kadar hazırladığınız nazar konulu yemekler, pastalar , kurabiyeler ya da el işlerinizi (hatta bizim aklımıza gelmeyen ilginç tasarımlarınızı) adınızı, yaşadığınız şehir veya ülkeyi, blogunuzun adresini kahvefincani@gmail.com adresine göndermeniz yeterli. Ama 21 Nisan'dan önce kesinlikle blogunuzda yayımlamayacaksınız. Katılımcılar diğerlerinden etkilenmemeli...Kendi özgün tasarımlarını yaratmalı...Bloğu olmayan arkadaşlar da hazırladıklarını aynı adrese gönderebilirler. Bol yaratıcılık dolu günler diliyoruz ve birbirinden güzel olacağından emin olduğumuz tariflerinizi bekliyoruz.Haydi bakalım nazardan korkmadığımızı dünya aleme gösterelim...

    Etkinlik logosu ve detaylar için Bir Fincan Kahvenin 40 Yıl Hatırı Var ziyaret ediniz.

    YanıtlaSil
  14. CANIMMM KEBAB OLURDA YENMEZMIII,HELE BENIM GIBI KEBAB OBUR BIRIYE HASTAYA DÖSEK MISALI HANIIII:)))
    ELLERINE SAGLIK,COK GÜZEL OLMUS TATLIM.
    IYI HAFTALAR:)))

    YanıtlaSil
  15. İlginçmiş cidden ama ben etin kokusunu sevmediğimden dayıyorum kekik o da acı olyor. Çeşinici abla derdime derman varmıdır :)

    YanıtlaSil
  16. Ellerine sağlık canım. Evde kalan ekmekleri değerlendirmen bence süper olmuş; çünkü ben bu konuda çok sıkıntı yaşıyorumda.!
    Bu tarifte aklımın bir köşesinde kalsın yenmeyen ekmekleri değerlendiririm. çok sağol.

    YanıtlaSil
  17. himmm.... eminim nefis olmustur ellerine saglik canim evdeki bayat ekmekleri kullanmanin en güzel yollarindan birisi kesinlikle...

    sevgiler...

    YanıtlaSil
  18. uff uydupun bysa eğer.. :)
    eline sağlık güzelim süper olmuş!!

    YanıtlaSil
  19. Canım Ceydoşummm :)))
    Bayıldım bu tarifine, valla uydurma ama belliki enfes olmuş..Ekmeklerde değerlenmiş hem, valla ekmeğim birikince bunu mutlak dener üstelik yerim ( arada recümü bozmada psikolojik fayda var :)
    Ellerine, aklına sağlık Ceydacım,
    Kocaman öptüm...

    YanıtlaSil
  20. Merhaba canim,
    basagligi dileklerin icin cok tesekkürler, Allahim cümlemizin gecmisine rahmet etsin, sevgiler....

    YanıtlaSil
  21. Nefis olmustur eminim, ellerine saglik canim.

    YanıtlaSil
  22. uyudurkmu bu şimdi valla uylduruk muyduruk harika yapmışsın bebişim ellerine sağlık öpüyorum minnoşum sevgilerimle

    YanıtlaSil
  23. ellerine saglik canım
    değişik bir tarif olmuşş

    sevgileeer

    YanıtlaSil

çok teşekkür ederim.en kısa zamanda yorumlarınıza cevap yazmaya çalışıcam.