Perşembe

Avunya Mantısı

bu tarifim, altın mutfak yoğurtsever tarifler kitabından.çok nefis herkese tavsiye ederim.





malzemeler;

5 soğan

yarım su bardağı sıvı yağ

4 yufka

75 gr tereyağı

1 yemek kaşığı salça

2 su bardağı haşlanmış nohut

2 tavuk göğüs eti

3 su bardağı tavuk suyu

tuz, biber baharatlar

üzeri için:sarımsaklı yoğurt, tereyağı, pul biber ve nane



yapılışı:
4 soğanı küp doğrayıp sıvıyağda hafif pembeleşene kadar soteleyin.tuz be biber ile tatlandırın.yufkaları kalın şeritler halinde kesin.birbirlerinden ayırarak harmanlayın, yarısını yağladığınız fırın tepsisine alın.üzerine soğanları yayın.kalan yufkalarıda üzerine serpiştirin.tereyağını küçük parçalar halinde yufkaların üzerine serpiştirin.180 derece fırında yufkalar kızarana kadar pişirin.
tavuk etlerini küçük küpler halinde doğrayın.sosu için soğanı küp doğrayıp sıvıyağda soteleyin.salça karabiber ve tuz ilave edip üzerine haşlanmış nohut ve tavuk etlerini ekleyin.tavuk suyunu da koyup 20 dakika pişirin.
kızaran yufkaları servis tabağına alın.üzerine tavuklu nohutlu karışımı paylaştırın.sarımsaklı yoğurtu üzerlerine ekleyin.yağda kavrulmuş pul biber ve naneyi üzerine gezdirip servis yapın.afiyet olsun.

11 yorum:

  1. Degisik ve güzel bir manti tarifi, ellerine saglik canim.

    YanıtlaSil
  2. Canım harika görünüyor ellerine sağlık öpüyorum...

    YanıtlaSil
  3. mmm çok nefis görünüyor.hiç yemedim ama tarif ve görüntüye bakılırsa süper bir tat:)ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Çok değişik bir tarif harika görünüyor....Ellerine sağlık canım...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Ne kadar lezzetli bir tarif Ceyda'cığım, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Ceydoşum değişik bir mantı olmuş ellerine sağlık bitanem.
    Kocaman öpüyorum seni..

    YanıtlaSil
  7. denemek istiyorum bende.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  8. çok farklı ve çok hoş bir tat olmuş. ellerine sağlık.
    sevgiler :)

    YanıtlaSil
  9. Değişik ama lezzetli gözüküyor ellerine sağlıık canım..

    Mutlu hafta sonları...

    YanıtlaSil
  10. ellerine sağlık canım.ilginç ve değişik bir tata benziyor.

    YanıtlaSil

çok teşekkür ederim.en kısa zamanda yorumlarınıza cevap yazmaya çalışıcam.