bu tarifim, altın mutfak yoğurtsever tarifler kitabından.çok nefis herkese tavsiye ederim.
malzemeler;
5 soğan
yarım su bardağı sıvı yağ
4 yufka
75 gr tereyağı
1 yemek kaşığı salça
2 su bardağı haşlanmış nohut
2 tavuk göğüs eti
3 su bardağı tavuk suyu
tuz, biber baharatlar
üzeri için:sarımsaklı yoğurt, tereyağı, pul biber ve nane
yapılışı:
4 soğanı küp doğrayıp sıvıyağda hafif pembeleşene kadar soteleyin.tuz be biber ile tatlandırın.yufkaları kalın şeritler halinde kesin.birbirlerinden ayırarak harmanlayın, yarısını yağladığınız fırın tepsisine alın.üzerine soğanları yayın.kalan yufkalarıda üzerine serpiştirin.tereyağını küçük parçalar halinde yufkaların üzerine serpiştirin.180 derece fırında yufkalar kızarana kadar pişirin.
tavuk etlerini küçük küpler halinde doğrayın.sosu için soğanı küp doğrayıp sıvıyağda soteleyin.salça karabiber ve tuz ilave edip üzerine haşlanmış nohut ve tavuk etlerini ekleyin.tavuk suyunu da koyup 20 dakika pişirin.
kızaran yufkaları servis tabağına alın.üzerine tavuklu nohutlu karışımı paylaştırın.sarımsaklı yoğurtu üzerlerine ekleyin.yağda kavrulmuş pul biber ve naneyi üzerine gezdirip servis yapın.afiyet olsun.
Degisik ve güzel bir manti tarifi, ellerine saglik canim.
YanıtlaSilCanım harika görünüyor ellerine sağlık öpüyorum...
YanıtlaSilmmm çok nefis görünüyor.hiç yemedim ama tarif ve görüntüye bakılırsa süper bir tat:)ellerinize sağlık.
YanıtlaSilAdıda ilginç, ellerine sağlık canım
YanıtlaSilÇok değişik bir tarif harika görünüyor....Ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilSevgiler...
Ne kadar lezzetli bir tarif Ceyda'cığım, ellerine sağlık.
YanıtlaSilCeydoşum değişik bir mantı olmuş ellerine sağlık bitanem.
YanıtlaSilKocaman öpüyorum seni..
denemek istiyorum bende.ellerine saglık.
YanıtlaSilçok farklı ve çok hoş bir tat olmuş. ellerine sağlık.
YanıtlaSilsevgiler :)
Değişik ama lezzetli gözüküyor ellerine sağlıık canım..
YanıtlaSilMutlu hafta sonları...
ellerine sağlık canım.ilginç ve değişik bir tata benziyor.
YanıtlaSil