Pazartesi

Sodalı Börek


su böreği tadında bir tarifim var.geçen gece internette börek tarif,i ararken buna rastladım.uzun zamandır duyuyordum.ancak bir cesaret yapamamıştım.artık klasik börek tariflerinden sıkıldığımız için de denemeye karar verdim.iyiki de denemişim.çok lezzetliydi.ve tadı aynı su böreği gibiydi.eğer içinizde denemeyenleriniz varsa tavsiye ederim.o kadar çok tarif vardıki bu börekle ilgili, açıkçası hangisini deniyceğimi bilemedim.ve bende bir kaç değişiklik yaptım tarifte.kendi kafama göre takıldım:))
malzemeler;
4 ya da 5 tane hazır böreklik yufka (seymen çok güzel tavsiye ederim)
2 yumurta,
1 su bardağı süt,
yarım su bardağı sıvı yağ,
yarım şişe maden suyu,
kaşar peyniri ve yörük peyniri karışımı,
1 yumurta sarısı böreğin üzeri için.


yapılışı:
süt, sıvıyağ ve yumurtayla bir sos hazırladım.tepsiyi yağlayıp yufkayı yerleştirdim.ve her kata olmak üzere, bir kat yufka üzerine sos şeklinde devam ettim.orta katında peynir karışımımı koydum.yufkalar tamamlanınca en üstünede bu sostan koyduktan sonra,böreğimi istediğim büyüklükte kestim.üzerlerine eşit bir şekilde maden suyumu döktüm.yumurta sarısını sürdükten sonra biraz dolapta beklettim.tariflerde 6- 8 saat deniyordu.ancak ben bunu gece 12 civarı yaptığım ve sahurda da pişirip yetiştireceğim için fazlaca değil sadece 3 saat kadar beklettim.yinede çok nefis olmuştu.dışı çıtır çıtır içi yumuşaktı.bu arada üzerine susam ve çörek otu serperseniz eminim daha lezzet katacaktır.ben midemize dokunmasın diye eklemedim.deniyeceklere afiyet olsun...

16 yorum:

  1. selam..börek nefis olmuş.elinize saglık.sevgiler.
    http://hunerlieller.net

    YanıtlaSil
  2. bende yapıyorum bu börekten gerçekten çok leziz oluyor seninkide harika olmuş canımcım ellerine sağlık öpüyorum kocaman sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Arada bir değişik börek canımız istediğinde yaptığımız bir tariftir... Sana katılıyorum su böreğini andırıyor...

    Ellerine sağlık Ceydacığım sevgiyle...

    YanıtlaSil
  4. sodali borek cok duydum ama hic denemedim ellerine saglik sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Ben soda koymuyordum.Denemek lazım valla.Ellerine sağlık.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  6. Ceydammm çok değişik ve enfes bir börek, illaki denemem lazım, ama 1 dilim yemek kaydıyla :) Canımcım ayıptır süülemesi 10 kilo verdim rejimden sonra, şimdi ciğerci dükkanındaki kediler gibi böreğine bakıyorum hihihihi..Güzel ellerin dert görmesin tatlı arkadaşım benim..
    Çoooook öpüyorum seni..

    YanıtlaSil
  7. Canım Ceydam nihayet yavavş yavaş bitiyor bu gün biraz fırsat bulup oturdum pc nin başına hemen sana bir uğrayayım dedim nasılsın canım. bu böreği bende çok yapıyorum harika ve pratik ellerine sağlık nefiiiss. Öptüm.

    YanıtlaSil
  8. Of Ceyda'cığım,

    Okurken bile enfes geldi bana. Ellerine sağlık.

    Öpüyorum.

    YanıtlaSil
  9. Ellerine saglık canım harika olmuş bende duyuyordum ama cesaret edipte bir türlü yapamıyordum şahane olmuştur sizlere afiyet şeker olsun hayatım sevgilerlee bayram yaklaşıyor telaşlar başlamıştır şimdii :)))

    YanıtlaSil
  10. Bir türlü yapmak nasip olmadı sodalı böreği artık bende yapacağım ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  11. canim nefis olmus, benimde yapmak istedigim ama birtürlü yapamadigim tariflerden birtanesi
    ellerine saglik

    YanıtlaSil
  12. yorum için teşekkürler..birbirimizi böyle sobe lerle tanıyoruz galiba:)) iyi geceler;mutlulukla uyanıp,güzelliklerle geçireceğin bir yarın dilekleri bırakıyorum arkadaşım )

    YanıtlaSil
  13. Sodalı börek ve analı kızlı enfes görünüyor. Ellerine sağlık. Sevgilerimle TAZENANE

    YanıtlaSil
  14. Ben de arada yapıyorum, soda nasıl da kabartıyor böreği değil mi, ellerine sağlık Ceyda'cığım, afiyet şeker olsun. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  15. Yani be hatun kişi bir dur yerinde :)) Bu arad ben de sodalı kabak ve havuç kızartıyorum una bulayıp süper kesin dene. Bu arada mailini yeni gördüm ama sorunu çözmüşsün sanırım canım.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  16. sodalı böreği bilrim evet çok lezzetli oluyor ellerine sağlık canım senin böreğinde harika görünüyor

    YanıtlaSil

çok teşekkür ederim.en kısa zamanda yorumlarınıza cevap yazmaya çalışıcam.