Pazartesi

Mukaddes Tatlısı


bu tatlıyı ilk kez derya baykalın proğramında gördüm.adı gibi malzemeleride ilginç geldi.bayat ekmekle yapılmış olması da bana çok cazip geldi açıkçası.malum en çok israf edilen şeylerin başında ne yazıkki ekmek geliyor. bayat ekmekle yapılan bu tatlı gerçekten çok hesaplı .bir o kadar da lezzetli.
yapılışıda çok kolay.bir borcama dilimlenmiş bayat ekmeklerimizi yerleştiriyoruz.diğer tarafta 2 yumurta sarısı ve 2 bütün yumurtayı , 5- 6 kaşık şekeri çırpıyoruz.üzerine onlar krema koymuştu ben bir bardak süt ekledim.ben onlardan farklı olarak ayrıca, az vanilya, hindistan cevizi kuru üzüm ve bir kaşıkta nişasta koydum ve iyice karıştırdım.dilimlediğimiz ekmeklerin üzerine biraz tereyağı sürüyoruz.ve hazırladığımız sosu her tarafları ıslanacak şekilde üzerlerine döküyoruz.fırında 15- 20 dakika pişiriyoruz.ekmekler sosu iyice çekip yumuşuyor.biraz soğuduktan sonra servise hazır.afiyet olsun.

19 yorum:

  1. Ceyda'cığım ne güzel olmuş. Ekmeklerde değerlenmiş. Ellerine sağlık.
    Sevgilerimle.

    YanıtlayınSil
  2. Ekmekleri çok güzel değerlendirmişsin.Ellerine sağlık canım değişik ve harika olmuş öpt...

    YanıtlayınSil
  3. Tijen ablanın bugünkü yazısına çok ama çok güzel denk düşmüş.
    bu arada tatlıda hoş duruyor denemesliyim en kısa zamanda:)
    ellerine sağlık

    YanıtlayınSil
  4. slm
    ne güzel ekmekler değerlendirilmiş.eline sağlık çok güzel olmuş.

    YanıtlayınSil
  5. Bayat ekmekleri değerlendirmek için süper gerçekten ellerine sağlık canım sevgiler:)

    YanıtlayınSil
  6. canım ellerine sağlık çok güzel olmuş ismi gibi demek:)) görüşmek üzwere

    YanıtlayınSil
  7. slm ceytcim bu tatlıyla ilk kez tanışıyorum.ekmekleri değerlendirmek için çok güzel ve de lezzetli bir fikir.Ellerine sağlık...

    YanıtlayınSil
  8. Bende denemiştim Ceyda cım çok güzel oluyor. Ellerine sağlık.

    YanıtlayınSil
  9. Merhabaa

    Derya Baykalin programini seviyorum aslinda ama pek izleyemiyorum cok alem bi kadin:) komigime gidiyor ::)) Ama bu degerlendirme isi cok iyi olmus.Yazik gunah tabiki atilan ekmeklere.Birde dogum gununu kutlamakda gecikmisim ama :( Simdi kutlasam acaba kabul görür mü ? Nice senelereeee

    YanıtlayınSil
  10. Bayat ekmekleri degerlendirebilmak icin cok güzel bir tatli tarifi olmus,ellerine saglik canim.

    YanıtlayınSil
  11. Ekmekleri atmaya bende kiyamam bu tarifi koydum bir kenara lazim olacaktir bana mutlaka(kafiyelimi oldu nedir:))ellerine saglik canim görüntüsü nefis,sevgiler...

    YanıtlayınSil
  12. bende geçen gün gazetede gördüm buna benzer bir tarif deneyecektim hemen deneyeyim bari ellerine sağlık hoşçakal

    YanıtlayınSil
  13. aneee ne kadar değişik bişi olmuş bu böyle..canım ellerine sağlık ..sevgilerimle

    YanıtlayınSil
  14. canım benim resimler evet bikaç gündür görünmüyor upload ettiğim sitede sorun var bende sinir oldum sorma düzelir inşallah ozaman yine bakarsın çanta modellerime öptüm canım sevgiler

    YanıtlayınSil
  15. Sevgili Ceyda ablacim gercektende cok ilginc bir tarif..goruntusunden ekmek oldugunu anlamak mumkun deyil ellerine saglikkk...yeni guzel leziz tariflerde bulusmak dileyiyle optmm...;))

    YanıtlayınSil
  16. Bayat ekmekler her evde büyük sorun.Güzel bir çözüm önerisi vermiş Derya Baykal.Elinize sağlık çok da lezzetli görünüyor.

    YanıtlayınSil
  17. selamlar
    canim ellerine saglik harika olmus bunlar bayat ekmeklerimizi degerlendirmek adinada süper sevgiler canim

    YanıtlayınSil
  18. ellerınıze saglık cok degısık ve guzel olmus. sevgılerımle..

    YanıtlayınSil
  19. süper olmuş elinize sağlık..

    http://www.mutfaktayizbiz.com/index.php

    YanıtlayınSil

çok teşekkür ederim.en kısa zamanda yorumlarınıza cevap yazmaya çalışıcam.