Cuma

Kapama

bu yemeği ailecek çok severiz.anneannem çok yapardı.annem ve şimdide ben yapıyorum.çok lezzetli oluyor.denemeyenlere tavsiye ederim.

kuşbaşı et, tavuk veya hangi çeşit et ile yaparsanız olur.tavuklu da güzel oluyor.ancak bizimkiler kuşbaşı etle daha çok seviyorlar.

bir soğanı doğruyoruz, yarım kilo kuşbaşı et ve salçayla biraz çevirip düdüklüde pişiriyoruz. ben bu sefer 5 - 6 tane arpacık soğanla pişirdim.ancak soğanı bütün koymak yerine doğrarsak daha lezzetli oluyor.
2 bardak pirinci fırına girebilecek bir tepsiye yerleştiriyoruz.üzerine halka halka kestiğimiz patatesleri ,istersek bir tane patlıcanda halka halka koyabiliriz.biberleri de koyuyoruz.en üstede etleri ve halka domatesleri de ekledikten sonra biraz zeytinyağı ve nane serpiyoruz.2 bardak pirinç ölçüsüne 3,5 bardak etsuyu koyup 200 derecelik fırında pişiriyoruz.
afiyet olsun.

21 yorum:

  1. His yemedigim ve denemedigim bir yemek, ama kulaga cok hos geliyor. Ellerine saglik, eminim cok lezzetlidir.
    Sevgiler,
    Nurgul

    YanıtlaSil
  2. Ceyda'cığım,

    Et-pilav, ben bayılırım. İkisini fırında hiç denememiştim. Nefis. Ellerine sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. slm canım nefis bir yemek denenmesi gereken bir lezzet.ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  4. Merhbalar canim, gercektende cok hos bir tad olmali ellerine saglik, sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Bu da güzel bir yemek.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Ceyda çok güzel görünüyor. ellerine sağlık. ve de afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  7. Boyle bir yemegi ilk defa goruyorum. cok ilginc. Ellerine saglik. Sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Bizde yaparız kapamayı ama biz sade pirinç ve et ile kaparız.Ayy canım çekti şimdi ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  9. slm:)
    canım benim nekadar hızlısın pastayı yayınlar yayınlamaz baktım yorumun gelmiş:)) hiç dememişsin mutlaka yap tavsiye ederim memnun kalırsın
    Kapamayıda ben hiç denemedim ama mutlaka çok lezzetlidir bende deneyeceğim ellerine sağlık canım sevgiler iyi geceler

    YanıtlaSil
  10. Cok sahane bir yemek olmus,bol malzemeli.Harika bir tarif,ellerine saglik canim.

    YanıtlaSil
  11. ellerinize saglik nefis görünüyor,sevgiler

    YanıtlaSil
  12. ayol ne ilginç yemekler var siz de olmasınız yemek yapamıycam valla kştaplardan çok yemekci dostlarım sizler sayesinde deneye deney öğreniyorum bu biraz zor olsada becerebilrim belki sağol canım

    YanıtlaSil
  13. fırında olması ilginç geldi hiç yemedim daha önce ama görüntü harika ellerine sağlıkk

    YanıtlaSil
  14. Fırında pilav harika oluyor yanında da diğer lezzetler olunca nefis bir yemek olmuştur eminim.Tokatlıların yemekleri çok lezzetli oluyor Erbaa'lı çok sevdiğim bir arkadaşım var oradan biliyorum:))))



    sevgilerimle....

    YanıtlaSil
  15. kapamayi yugoslav göcmeni bir arkadasimda yemistim harika enfes bir lezzet,sen papatesde eklemissin eminim cok daha lezzetli olmustur eline saglik canim.
    Dügü dedigin dügürcükmü oluyor yani bulgurun incesi,bizde sarmalara koyariz.
    Güzel pazarlar dilerim.

    YanıtlaSil
  16. zerrin - misss18 Kasım 2007 16:49

    ama bu yemek insanı baştan çıkarır yahu :)))

    Ellerinize sağlık. nefis görünüyor...

    Mutlaka denemeli, yemeli :)

    sıcacık sevgiler...

    YanıtlaSil
  17. vayyy ne denedim ne tattımmm...ellerine sağlık canım gel beni ye diyorr bu yemek..sevgilerimle

    YanıtlaSil
  18. Sevgili Ceyda ablacim ellerine saglik kamlama yemeyi yani etli yemekler herzaman lezzetli oluyor..
    Ve tabi dogum gunum icin yazmis oldugun o guzel anlamli mesajin icin cok tesekkur ederim..kocaman optmm sana sicacik sevgilerimi yoluyorum...

    YanıtlaSil
  19. ÇOK GÜZEL ÇOK LEZZETLİ GÖRÜNÜYOR.ELLERİNE SAĞLIK..

    YanıtlaSil
  20. sarimutfak.blogspot.com20 Kasım 2007 10:19

    et ve pilav ikilisi harika olur.seninkide süper görünüyor.ellerine sağlık canım.öptüm

    YanıtlaSil
  21. çok güzel olmuş görüntüsü yetiyor zaten lezzeti nasıl güzeldir ellerinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil

çok teşekkür ederim.en kısa zamanda yorumlarınıza cevap yazmaya çalışıcam.