bu yemeği ailecek çok severiz.anneannem çok yapardı.annem ve şimdide ben yapıyorum.çok lezzetli oluyor.denemeyenlere tavsiye ederim.
kuşbaşı et, tavuk veya hangi çeşit et ile yaparsanız olur.tavuklu da güzel oluyor.ancak bizimkiler kuşbaşı etle daha çok seviyorlar.
bir soğanı doğruyoruz, yarım kilo kuşbaşı et ve salçayla biraz çevirip düdüklüde pişiriyoruz. ben bu sefer 5 - 6 tane arpacık soğanla pişirdim.ancak soğanı bütün koymak yerine doğrarsak daha lezzetli oluyor.
2 bardak pirinci fırına girebilecek bir tepsiye yerleştiriyoruz.üzerine halka halka kestiğimiz patatesleri ,istersek bir tane patlıcanda halka halka koyabiliriz.biberleri de koyuyoruz.en üstede etleri ve halka domatesleri de ekledikten sonra biraz zeytinyağı ve nane serpiyoruz.2 bardak pirinç ölçüsüne 3,5 bardak etsuyu koyup 200 derecelik fırında pişiriyoruz.
afiyet olsun.
His yemedigim ve denemedigim bir yemek, ama kulaga cok hos geliyor. Ellerine saglik, eminim cok lezzetlidir.
YanıtlaSilSevgiler,
Nurgul
Ceyda'cığım,
YanıtlaSilEt-pilav, ben bayılırım. İkisini fırında hiç denememiştim. Nefis. Ellerine sağlık.
Sevgiler.
slm canım nefis bir yemek denenmesi gereken bir lezzet.ellerine sağlık...
YanıtlaSilMerhbalar canim, gercektende cok hos bir tad olmali ellerine saglik, sevgiler...
YanıtlaSilBu da güzel bir yemek.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilCeyda çok güzel görünüyor. ellerine sağlık. ve de afiyet olsun.
YanıtlaSilBoyle bir yemegi ilk defa goruyorum. cok ilginc. Ellerine saglik. Sevgiler
YanıtlaSilBizde yaparız kapamayı ama biz sade pirinç ve et ile kaparız.Ayy canım çekti şimdi ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilslm:)
YanıtlaSilcanım benim nekadar hızlısın pastayı yayınlar yayınlamaz baktım yorumun gelmiş:)) hiç dememişsin mutlaka yap tavsiye ederim memnun kalırsın
Kapamayıda ben hiç denemedim ama mutlaka çok lezzetlidir bende deneyeceğim ellerine sağlık canım sevgiler iyi geceler
Cok sahane bir yemek olmus,bol malzemeli.Harika bir tarif,ellerine saglik canim.
YanıtlaSilellerinize saglik nefis görünüyor,sevgiler
YanıtlaSilayol ne ilginç yemekler var siz de olmasınız yemek yapamıycam valla kştaplardan çok yemekci dostlarım sizler sayesinde deneye deney öğreniyorum bu biraz zor olsada becerebilrim belki sağol canım
YanıtlaSilfırında olması ilginç geldi hiç yemedim daha önce ama görüntü harika ellerine sağlıkk
YanıtlaSilFırında pilav harika oluyor yanında da diğer lezzetler olunca nefis bir yemek olmuştur eminim.Tokatlıların yemekleri çok lezzetli oluyor Erbaa'lı çok sevdiğim bir arkadaşım var oradan biliyorum:))))
YanıtlaSilsevgilerimle....
kapamayi yugoslav göcmeni bir arkadasimda yemistim harika enfes bir lezzet,sen papatesde eklemissin eminim cok daha lezzetli olmustur eline saglik canim.
YanıtlaSilDügü dedigin dügürcükmü oluyor yani bulgurun incesi,bizde sarmalara koyariz.
Güzel pazarlar dilerim.
ama bu yemek insanı baştan çıkarır yahu :)))
YanıtlaSilEllerinize sağlık. nefis görünüyor...
Mutlaka denemeli, yemeli :)
sıcacık sevgiler...
vayyy ne denedim ne tattımmm...ellerine sağlık canım gel beni ye diyorr bu yemek..sevgilerimle
YanıtlaSilSevgili Ceyda ablacim ellerine saglik kamlama yemeyi yani etli yemekler herzaman lezzetli oluyor..
YanıtlaSilVe tabi dogum gunum icin yazmis oldugun o guzel anlamli mesajin icin cok tesekkur ederim..kocaman optmm sana sicacik sevgilerimi yoluyorum...
ÇOK GÜZEL ÇOK LEZZETLİ GÖRÜNÜYOR.ELLERİNE SAĞLIK..
YanıtlaSilet ve pilav ikilisi harika olur.seninkide süper görünüyor.ellerine sağlık canım.öptüm
YanıtlaSilçok güzel olmuş görüntüsü yetiyor zaten lezzeti nasıl güzeldir ellerinize sağlık sevgiler
YanıtlaSil