Perşembe
BAT
yöresel lezzetlerimizdendir bat.soğuk olarak yenir. yanında cevizli ve haşhaşlı katmer yada yağlıyla çok güzel olur.ha birde tokatın meşhur asma yaprağını unutmayalım.batımızı yaprağa sararak da yiyebiliriz.mükemmel bir tat.
gelelim tarifimize.mercimeği haşlıyoruz.diğer tarafta köftelik bulguru,( burada düğü derler) suyla ıslatıyoruz.içine salça biber tuz ekleyip düğü yumuşayana kadar bekliyoruz.sonra haşlanmış mercimeği ekliyoruz.ekşiyi çok sevenler salçayla beraber birazda limon tuzu veya limonun kendisinide kullanabilirler.soğan maydanoz ve dereotunu doğrayıp batımıza ekledikten sonra servis yapıyoruz.afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sevgili ceyt sitesinin sahibesi oncelikle siteme ziyaretiniz birde yorumunuz icin cok tesekkur ederim cok sevindim..hani nasil derler sanki yeni komsu edinmis gibi oluyorum cok guzel birsey..ne guzel boylece sizin bu lezzetli yemekler ve pastalar iceren sitenizide ogrenmis oldum ve hemen adresinizi ekliyorum..herzaman boyle guzel tatli paylasimlarda bulusmak uzere sevgilerimi yoluyorum...(bu arada isminizi ogrene bilirmiyim??)
YanıtlaSilSelamlar, ay ne kadar zaman oldu bat yemeyeli.
YanıtlaSilCanim annem Tokat'lidir, yapardik hep. Kendim hic denemedim nedense. Bu tarifin ustune denememek olmaz, bir kac konu komsuyu da buyur etmeli. Batin tadi kalabalikla cikar degil mi ama? Ellerinize saglik...
ilk gördüm bu yemeği buralardada hiç duymadım ama malzemelerindende belli tadının güzel olucağı ellerine sağlık
YanıtlaSilaa Ceydoş böyle birşeyden haberim bile yoktu valla 1 yıllık evli biri için farlı bir mama oldu bu benim için. Yapılacak mamalara dene kesin dosyama kaydettim sağol balım
YanıtlaSilSevgili Ceyt,
YanıtlaSilMerhaba. O kadar uzun zaman oldu ki böyle bir şey yemeyeli.
Ellerine sağlık.
Sevgiler.
Yöresel yemekleri denemeyi çok sevreim.Bunuda deneyeceğim.Selamlar..
YanıtlaSilsevgili selma, ziyaretin ve güzel sözlerin için teşekkür ederim.benden de kucak dolusu sevgiler. bu arada onu da ismim ceyda belirtiyim.
YanıtlaSilsevgili nurgül,demek bi tarafınız tokatlı çok sevindim.evet bat kalabalıkla çok güzel olur.merak ettim konu komşuyu çağırıp bat yaptınız mı :) sevgiler
sevgili melek evet çok değişik güzel bir tat denemeyenlere tavsiye ederim.sevgiler
evet edicim çok değişik, bi okadar da lezzetli.ekşili olduğu, ve soğuk yendiği içinde yazları özellikle çok iyi gidiyor.
YanıtlaSilyediğin zaman haberim olsun bakalım sevicekmisin.sende sağol canımın içi.
sevgili betül, sende yap canım, şöyle konu komşuyuda bi çağır.şimdiden afiyet olsun.
YanıtlaSilsevgiler
sevgili begüm, ziyaretin için teşekkürler.yöresel yemekler çok hoş oluyor gerçekten bende çok severim değişik şeyler yapmayı.
sevgiler
selm canım bana ziyarete geldiğin için çok teşekkür ederim bende iadeyi ziyarete geldiim ve şu meşhur batınızla karşılaştım her zaman televizyonlarda filan görürüm ama hiç tadına bakmadım ellerine sağlık canım hoşçakal
YanıtlaSilellerinize sağlık, daha önce hiç yemediğim bir yemek ama içindekilerden tam damak tadıma göre olduğu anlaşılıyor.
YanıtlaSilBatın güzel olmuş.Eline koluna sağlık.Yanında haşhaşlı poğaça ile nefis olur.Afiyet olsun.
YanıtlaSilAnlaşılan Sivaslılar ile Tokatlıların yemek kültürü hemen hemen aynı.Sivaslı kadınlar bir araya gelince ya bad yapar ya da kısır.Ellerinize sağlık.Çok güzel yapmışsınız fotoğrafından anlaşılıyor.
YanıtlaSil