Perşembe

BAT


yöresel lezzetlerimizdendir bat.soğuk olarak yenir. yanında cevizli ve haşhaşlı katmer yada yağlıyla çok güzel olur.ha birde tokatın meşhur asma yaprağını unutmayalım.batımızı yaprağa sararak da yiyebiliriz.mükemmel bir tat.

gelelim tarifimize.mercimeği haşlıyoruz.diğer tarafta köftelik bulguru,( burada düğü derler) suyla ıslatıyoruz.içine salça biber tuz ekleyip düğü yumuşayana kadar bekliyoruz.sonra haşlanmış mercimeği ekliyoruz.ekşiyi çok sevenler salçayla beraber birazda limon tuzu veya limonun kendisinide kullanabilirler.soğan maydanoz ve dereotunu doğrayıp batımıza ekledikten sonra servis yapıyoruz.afiyet olsun.

13 yorum:

  1. Sevgili ceyt sitesinin sahibesi oncelikle siteme ziyaretiniz birde yorumunuz icin cok tesekkur ederim cok sevindim..hani nasil derler sanki yeni komsu edinmis gibi oluyorum cok guzel birsey..ne guzel boylece sizin bu lezzetli yemekler ve pastalar iceren sitenizide ogrenmis oldum ve hemen adresinizi ekliyorum..herzaman boyle guzel tatli paylasimlarda bulusmak uzere sevgilerimi yoluyorum...(bu arada isminizi ogrene bilirmiyim??)

    YanıtlaSil
  2. Selamlar, ay ne kadar zaman oldu bat yemeyeli.
    Canim annem Tokat'lidir, yapardik hep. Kendim hic denemedim nedense. Bu tarifin ustune denememek olmaz, bir kac konu komsuyu da buyur etmeli. Batin tadi kalabalikla cikar degil mi ama? Ellerinize saglik...

    YanıtlaSil
  3. ilk gördüm bu yemeği buralardada hiç duymadım ama malzemelerindende belli tadının güzel olucağı ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. aa Ceydoş böyle birşeyden haberim bile yoktu valla 1 yıllık evli biri için farlı bir mama oldu bu benim için. Yapılacak mamalara dene kesin dosyama kaydettim sağol balım

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Ceyt,

    Merhaba. O kadar uzun zaman oldu ki böyle bir şey yemeyeli.

    Ellerine sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Yöresel yemekleri denemeyi çok sevreim.Bunuda deneyeceğim.Selamlar..

    YanıtlaSil
  7. sevgili selma, ziyaretin ve güzel sözlerin için teşekkür ederim.benden de kucak dolusu sevgiler. bu arada onu da ismim ceyda belirtiyim.

    sevgili nurgül,demek bi tarafınız tokatlı çok sevindim.evet bat kalabalıkla çok güzel olur.merak ettim konu komşuyu çağırıp bat yaptınız mı :) sevgiler


    sevgili melek evet çok değişik güzel bir tat denemeyenlere tavsiye ederim.sevgiler

    YanıtlaSil
  8. evet edicim çok değişik, bi okadar da lezzetli.ekşili olduğu, ve soğuk yendiği içinde yazları özellikle çok iyi gidiyor.
    yediğin zaman haberim olsun bakalım sevicekmisin.sende sağol canımın içi.

    YanıtlaSil
  9. sevgili betül, sende yap canım, şöyle konu komşuyuda bi çağır.şimdiden afiyet olsun.
    sevgiler


    sevgili begüm, ziyaretin için teşekkürler.yöresel yemekler çok hoş oluyor gerçekten bende çok severim değişik şeyler yapmayı.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  10. selm canım bana ziyarete geldiğin için çok teşekkür ederim bende iadeyi ziyarete geldiim ve şu meşhur batınızla karşılaştım her zaman televizyonlarda filan görürüm ama hiç tadına bakmadım ellerine sağlık canım hoşçakal

    YanıtlaSil
  11. ellerinize sağlık, daha önce hiç yemediğim bir yemek ama içindekilerden tam damak tadıma göre olduğu anlaşılıyor.

    YanıtlaSil
  12. Batın güzel olmuş.Eline koluna sağlık.Yanında haşhaşlı poğaça ile nefis olur.Afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  13. Anlaşılan Sivaslılar ile Tokatlıların yemek kültürü hemen hemen aynı.Sivaslı kadınlar bir araya gelince ya bad yapar ya da kısır.Ellerinize sağlık.Çok güzel yapmışsınız fotoğrafından anlaşılıyor.

    YanıtlaSil

çok teşekkür ederim.en kısa zamanda yorumlarınıza cevap yazmaya çalışıcam.