Salı
İrmikli Dondurma
resimde pek güzel çıkmasa da görünüşü ve tadı mükemmel bir tatlı.
malzemeler;
1 lt süt
8 yemek kaşığı irmik
1,5 bardak şeker
2 poşet krem şanti (bir paket)
Sosu için;
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
50 gr yağ
1 çay bardağı süt
2 yumurta
6-7 kaşık şeker
vanilya
YAPILIŞI;
irmikli muhallebiyi pişiriyoruz ılınmasını bekliyoruz.soğuyunca toz olarak krem şantileri ekleyip iyice karıştırıyoruz.ve borcama boşaltıyoruz.
diğer tarafta sos malzemeleriyle sosu pişiriyoruz.ateşten alınca içine 1 çaybardağı sütü, iki yumurtayı, yağı ve vanilyayı ekleyip çırpıyoruz.bu sosuda irmikli muhallebimizin üzerine yayıyoruz.ve dolapta 3 saat kadar bekletiyoruz.çıkınca hindistan ceviziyle süslüyoruz.
afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sevgili Ceyt,
YanıtlaSilNe güzel olmuş. Ben sadece irmikli kısmını pişirip ceviz ve tarçın ilave ederdim. Tarifini listeme ekliyorum ve soslu olarakta deneyeceğim.
Ellerine sağlık.
çok güzel gözüküyor içimden bir his tadı görünüşündende güzel diyor
YanıtlaSilsaygılar
çokk güzel görünüyorr
YanıtlaSil