Salı

Çilekli Cheesecake

 çooook uzun bir aradan sonra herkese merhaba.blogumu ve siz dostlarımı çok özledim.yoğun koşturmacalı günler ve aylardan sonra nihayet buradayım işte.merak edip arayan soran tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim.sizlere ilk olarak lezzet dergisinden görüp yaptığım ve beğendiğim çilekli cheesecake tarifini yazıyorum.ben biraz değişiklik yaptım.dergideki tarif şöyle;

malzemeler;

1 paket hazır pasta keki
1 su bardağı çilek suyu
2 kutu labne peyniri
1 su bardağı tozşeker
3 yaprak jelatin
1 paket krem şanti
1 çay bardağı sıcak su
500gr çilek
2 paket çilekli jöle

 yapılışı;

  1. labne peyniri ile şekeri mikserle 10 dk çırpın.jelatinleri soğuk suda 5 dakika ıslatın.yumuşayan jelatinleri 1 çay fincanı sıcak suda karıştırarak eritin.
  2. Ayrı bir yerde kremşantiyi tarifine göre hazırlayın.sırası ile önce eriyen jelatini sonrada krem şantinin 3/4 ünü labneli karışıma ilave ederek spatula ile hafifçe karıştırın.
  3. Pasta tabanını kek çemberine yerleştirin.meyve suyu ile ıslattıktan sonra iç kremasını üzerine yayın.20 dakika derin dondurucuda bekletin.
  4. Jöleyi tarifine göre hazırlayın.dondurucudan çıkardığınız cheesecake'i çilekle kaplayıp jöleyi üzerine yayın.2 saat buzdolabında bekletin.soğuk servis yapın.afiyet olsun.

13 yorum:

  1. way anasını döktürmüşsün yine, ah çilek saplarını temizlemek kolay olsa

    YanıtlaSil
  2. Canım Ceydoşum benim hoşgeldinnnn :) Bende seni çok özlemişim inan..Çilekli cheesecake le harika bir açılış yaptın, ellerine sağlık tatlı arkadaşım benim..
    Çooook öpüyorum seni...

    YanıtlaSil
  3. MOZİLLA FİREFOX VE GOGGLE CROME KULLANMAM YÜZÜNDEN SİZİ İZLEMEYE ALAMIYORUM MALESEF:( AMA KİŞİ LİSTEME EKLEDİM.ZİYARETİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLERİMİ BİR BORÇ BİLİRİM. SIK SIK GÖRÜŞMEK UMUDU İLE...

    YanıtlaSil
  4. Hoşgeldin:)Sınav yorgunluğu mu yoksa benimki gibi?
    Cheesecake harika görünüyor.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Ceyda'cığım,

    Hoşgeldin ve de süpersin, çocuklar ve okul. Karar verince başarıyor galiba insan, eminim sen de başaracaksın. Çok kolay gelsin. Kek de çok güzel, ellerine sağlık.

    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  6. hoşgeldin cnm harika olmuş ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  7. canım benim hoş geldin..nerelerdeydin sen nasıl merak ttim seni...hiçmi bakmadın yorumlarına keşke iyiyim diye yazsaydın çok meraklandım inan..neyseki sağlıklısın ve döndün canım benim...peynirli kekin çok enfes olmuş ellerin dert görmesin...bir daha gitme sakın:))

    YanıtlaSil
  8. Canım ya nasıl özlemişim seni. İki gündür kış hazırlıklarından pc nin başına oturamadım. Bu gün yorumunu görünce çok sevindim. Kızım sana başka türlü de ulaşmak istiyorum bu böyle olmayacak.
    Sevgiler çok öpüyorum..

    YanıtlaSil
  9. Hoşgeldin canım. Pasta harika görünüyor. Çok lezzetli.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. Hosgeldin canim, iyi bir ara actin, döndügüne sevindim,
    pastanda harika olmus,
    ellerine saglik,
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. Hoşgeldin! Çilekli Cheesecake nefis görünüyor..


    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  12. BİZDE SENİ ÖZLEMİŞTİK CEYDACIM,HOŞGELDİN CANIM,
    BUNDAN SONRA BU KADAR UZUN GİTME OLURMU,
    CHEESCAKETE MUHTEŞEM GÖRÜNÜYOR ELİNE SAĞLIK TATLIM.

    YanıtlaSil
  13. blogumu eklediğiniz için teşekkürler.hemen bende sizinkini bi gezindim.bayıldım.ama zararlı çıkacağım kesin:)tatlıyı pastayı çok seviyorum.bu nedenle hep diyet bozuyorum:)
    blogunuzu çok beğendim.öptm

    YanıtlaSil

çok teşekkür ederim.en kısa zamanda yorumlarınıza cevap yazmaya çalışıcam.