Salı

Elmalı Tart



elmayla yapılan pasta ve kurabiyeleri çok seviyorum.sanırım kızlarımda bana çekmiş.yine onlarla beraber yaptığımız bir tarif.öyle iştahla yedilerki ,dün yaptık bugüne az kaldı biticek diye birbirlerine girdiler:))
malzemeler:
2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
150 gr yumuşak margarin
yarım bardak şeker
3 su bardağı un
yarım paket kabartma tozu
harcı için
3 elma
yarım bardak şeker
tarçın ve ceviz
yapılışı:
malzemelerle yumuşak bir hamur yapıyoruz.hamuru ikiye ayırıyoruz.birini tepsiye döşüyoruz. şekerle rendelenmiş elmayı pişirip tarçın ve cevizide ekleyip tepsideki hamurumuzun üzerine döküyoruz.diğer hamuruda açıp şeritler halinde kesip kafes şeklinde yerleştiriyoruz.yumurta sarısı sürüp 180 derecede pişiriyoruz.
afiyet olsun.

7 yorum:

  1. selam canım ....ellerine sağlık çok nefis görüniyor tadıda harikadır...kendine iyi bak sevgiler......

    YanıtlaSil
  2. BEN DE DENEDİM ...ÇOK HARİKA BİŞEY..ÇOK HAFİF BİR TATLI.

    YanıtlaSil
  3. eeeee şimdi olmadı bende alırsam bir dilim benimledemi kavga edip giricekler dalıcaklar bana eheheheheh şaka bi yana valla süper görünüyor kapış kapış olur tabikide:)) sevgilerimle

    YanıtlaSil
  4. selamlar ben geldim,,ziyaretin icin cok tesekkurler arkadasim her zaman beklerim,,herseyin gonlunce olmasi dilegiyle iyi geceler hayirli cumalar

    YanıtlaSil
  5. SELAM AYNI BU TARİFİ UYGULARSAM KIVAM TUTA DİMİ:)BENDE İSTİYORUM BUNU YAPMAK DA HEPSİ ÇOK GÜZEL GÖZÜKÜYOR SİTENİZİ YENİ GÖRDÜM BUNDAN SONRA TAKİP EDERİM ÇEŞİTLİ YEMEKLER GÖRMEK DİLEKLERİMLE:)))

    YanıtlaSil
  6. bunun lezzeti eminim güzeldir(elmalı herşeye benimde çok zaafım varda:))ama ben üstüne takıldım çünkü çok fazla çekici duruyor sadece bakabilirim ben buna,yemeye kıyamam:)
    çok güzel duruyor o kafes hali,ellerinize sağlık kızlarınızında,sizinde...

    YanıtlaSil
  7. Elmalı tart harika görünüyor.

    YanıtlaSil

çok teşekkür ederim.en kısa zamanda yorumlarınıza cevap yazmaya çalışıcam.