Salı

patatesli içli köfte


bizim evde, sevilen lezzetlerden biridir, patatesli içli köfte.özellikle de büyük kızım bayılır.yapacağımı duyunca çok sevindi.oğlum fırsat verirse yaparım dedim.oğlumun cız cız serenatı eşliğinde ve kızımında yardımıyla yapabildik ve çok güzel oldu.denemeyenlere şiddetle tavsiye ederim.
MALZEMELER:
6 tane patates
4 yumurta,
2 çorba kaşığı un
karabiber, kırmızı biber tuz
galete unu
kızartmak için sıvı yağ
İÇ MALZEMESİ İÇİN:
peynir, maydanoz veya kavrulmuş kıyma, soğan, biber tuz ve ceviz karışımlı içler
YAPILIŞI:
patatesleri haşlıyoruz ve çatalla iyice ezip baharatlarını 2 yumurtayı ve ununu koyup iyice yoğuruyoruz.istediğimiz büyüklükte alıp elimizle açıp iç malzemesinden koyuyoruz.önce una sonra çırpılmış yumurtaya sonra da galete ununa batırıp kızgın yağda kızartıyoruz.
afiyet olsun.

3 yorum:

  1. ceytcim ellerine sağlık yemeğinin görünüşü çok hoş ve tadıda çünkü denedim benimde bir sitem var çok hoş

    YanıtlaSil
  2. Merhaba, iade-i ziyaret yapayım dedim.kusura bakma.biraz geç oldu.bi 15 dakika önce elmaxta izledim bu tarifi.eminde beder yapıyordu.açıkçası seninki daha güzel görünüyor.eline koluna sağlık...o zaman malzemelerini kaçırmıştım.burada duruyor işte...güzel bir tesadüf oldu.iyi günler...
    mutfak_kedisi/yemek 24

    YanıtlaSil
  3. CEYTİM Açıkcası Şeker Kaplanmış Ilık Malzeme Belli Ellerinden Nasıl İşlenmiş Malzeme.Teşekkür ederim.Çok güzel olmuş.Ellerine Sağlık.Tekrar güzel tariflerini bekliyorum.Bunu denedim çok güzeldi.İyi günler.

    YanıtlaSil

çok teşekkür ederim.en kısa zamanda yorumlarınıza cevap yazmaya çalışıcam.