Perşembe

Bende Mimlendim & Tahinli Cevizli Kek

sonunda bende mimlendim:))












bu gün tatlı buketim http://buketgundogdu.blogspot.com/ blogunda beni mimlemiş.

bu ilk mimlenişim olduğundan mıdır yoksa sorudan dolayımıdır çok heyecanlandım.beni düşündüğü için gül yüzlü kardeşim bukete çok teşekkür ederim.arkadaşlarım eğer buketin blogunu görmediyseniz bi bakmanızı tavsiye ederim.çok güzel takılara imzasını atıyor.tabi ben takı meraklısı biri olaraktan, buketcimin yaptıklarını çooook beğeniyorum.

mim konusu;çocukluğunuzdan hatırladığınız ilk şarkı ve şu an dinlediğinizde hissettirdikleri.
benim hatırladığım ilk şarkı;
esmerim biçim biçim,
ölürem esmer için,
alem bana düşmandır,
esmer sevdiğim için
hele loy loy loy kibar yarim esmerim. diyeydi:)))

şimdi bu şarkı aklıma gelince çok duygulandım.ilkokul yıllarında nerden öğrendiysem bu şarkıyı söyler dururdum hep:)bu şarkı bana sesimin güzel olduğunu anlamamı sağlamıştır.ve ortaokul lise yıllarımda öğretmenlerim ve dinleyenlerce çok beğenilip her sene yapılan yıl sonu müsamerelerinde şarkı söylememe neden olmuştur. ayrıca türk sanat müziğine ilgi duymama neden olması açısından da anlamlıdır.bana hissettirdikleri işte bunlar:)

gelelim kekimin tarifine;
çok hoş lezzetli herkesin ayıla bayıla yiyeceği bir kek.herkese tavsiye ederim.

3 yumurta 1,5 bardak şeker,yarım bardak tahin, bir çay bardağı sıvıyağ, vanilya ve kabartma tozu 2,5 bardak un ile bir kek yapıyoruz.dikdörtgen bir borcama veya tepsiye döküyoruz.üzerine iri parçalara bölünmüş cevizle dolduruyoruz.yarım bardak tahini yayıyoruz bir kaç avuç şekeride her tarafına serpip 170 derecede pişiriyoruz.

Cuma

Fırında Ekmek Üstü Kuşbaşılı Kebap

 yemek uyduruk bişey olduğundan isminide böyle uydurdum:))evde biraz fazlaca ekmeğim vardı.değişik bişeyler yapmak istedim.şöyle yapsam nasıl olur diye düşünürken.aklıma bu yemek geldi. harika bir lezzet oldu.çok iştahla ve beğenerek yedik.
tarifi de çok basit.ilk önce kuşbaşı eti soğanla biraz kavurdum.salça domates, havuçta ekleyip düdüklüde pişirdim.bir borcama kalınca dilimlediğim ekmekleri yerleştirdim.herbirinin üzerine pişmiş etlerimizi koydum.en üstlerinede kaşar rendeledim.birazda etin suyundan üzerlerine döktüm.kaşarlar eriyene kadar fırında pişirdim.

resimde gördüğünüz şekilde de pilavla , ve sarımsaklı yoğurtla servis ettim.

Pazar

Peynirli Patatesli Islak Kek

 bu tuzlu keki ilk defa denedim.selin çağlayanın sitesinde gördüm.ve ailecek çok beğendik.herkese tavsiye edeceğim mükemmel bir lezzet.
MALZEMELER:
10 tepeleme yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
1 tutam tuz
125 gram (yarım paket) oda sıcaklığında tereyağı ya da margarin
250 gr. rendelenmiş beyaz peynir
1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
2 orta boy patates
3 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
2-3 sap ince kıyılmış taze soğan
3-4 dal ince kıyılmış maydonoz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 kutu (100 ml.) hazır krema
1 yumurta
Tuz, karabiber YAPILIŞI:
Unu ve kabartma tozunu bir kaba alıp üzerine küçük parçalara ayırdığınız tereyağını ekleyip elinizle mıncıklayarak galeta unu kıvamına getirin.
Un ve tereyağı karışımına yoğurdu ve tuzu ilave ederek hamur olana kadar yoğurun. Rendelenmiş beyaz peynir ve kaşar peynirini ilave edip tekrar yoğurun.
Patatesleri soyup rendeleyin. Bir tavada zeytinyağını kızdırıp rendelenmiş patates ve ince kıyılmış taze soğanları iyice yumuşayana kadar kavurun. Tuz ve karabiber ekleyin. Kavrulduktan sonra ateşi kapatıp kıyılmış maydonozları ilave ederek karıştırın.
Peynirli hamura patatesli karışımı ilave edip tekrar yoğurun.
Hafif yağlanmış bir tart kalıbına ya da borcama hamuru elinizle bastırarak döşeyin.
Bir kapta hazır krema ve yumurtayı tel çırpıcı ile çırpın, tuz ve karabiber ekleyin. Bu karışımı kalıptaki hamurun üzerine döküp önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 45 dakika kadar üzeri kızaana dek pişirin.
Dilimleyerek sıcak ya da ılık servis yapın. İsterseniz üzerine çırpılmış hazır krema dökerek servis yapabilirsiniz. Çok güzel olur.

bakmak isterseniz,sevgili SELİN ÇAĞLAYAN'IN SİTESİNE yönlendiriyorum sizleri.http://www.selincaglayan.com/images/xmas1/ppkek/tarif.html

Çarşamba

Pudingli Kurabiye


kurabiyenin tarifi, Dr.Oetker puding den.dün yapmıştım.aynı gün koca bir tepsi kurabiyeyi eşim ve çocuklar bitirdi :))

tarifimize gelince;
2 su bardağı süt ile bir paket pudingi pişiriyoruz.bir tarafta soğutuyoruz.tarifinde bir portakalın kabuğunu da rendeleyip ekleyin denmiş.ben koymadım.
hamuru için, 3 su bardağı un, vanilya, 1 su bardağı pudra şekeri, yarım su bardağı yoğurt, 125 gr yumuşamış margarin ve 3 yemek kaşığı kakao ile yoğuruyoruz.
hamurdan parçalar alıp avucumuzda açıp içlerine puding koyup kapatıyoruz.170 derecede 25- 30 dakika pişiriyoruz.pudra şekeri serpip servis ediyoruz.

Pazar

Sac Kavurma


uzun zamandır,resim ekliyemiyordum.blogumda bir problem vardı.neyse bu gün düzeldi.
geçenlerde çok sevdiğimiz sac kavurmayı yaptım.yanına da şehriye pilavı.kızım küçüklüğünden beri bu pilava bebek pilavı der ve çok sever.
kuşbaşı doğranmış eti küçük küçük doğradım.suyunu çekene kadar kavurup birazda zeytinyağı ilave ederek kavurdum.sonra biber ve domatesleride koyduktan sonra yumuşayıncaya kadar pişirdim.tuz ve baharatları da ekledim.yanında herhangi bir pilavla çok güzel oluyor.
bunun yanında ayrıca yoğurtlu havuç salatası da mükemmel oluyor.tavsiye ederim.