Salı

kolay pasta


misafirimin geleceğini öğrendim.kabul etmesem olmadı.oğlum da her zamanki yaramazlığında yine.dişi çıkıyor bi taraftan sıcaklar bi taraftan.çocuğa hak vermemek elde değil.bizler bile dayanamıyoruz.neyse ne yapacağımı düşünürken büyük kızım annecim ben kek yaparım dedi.canım benim annesinin gülü.bende tamam dedim sevinerek.tadı da görüntüsüde çok güzel oldu.bende yanına bir iki ekle tamamladım ikramlarımı.yanında ev yapımı vişne suyuyla süperrrrrrrr....

MALZEMELER
keki için
3 tane yumurta
1,5 bardak şeker
1 bardak süt
1 bardaktan biraz az sıvıyağ
vanilya, bakıng powder
kakao
2,5 bardak un

ÜZERİ İÇİN
2 paket kakaolu puding, hindistan cevizi

YAPILIŞI
klasik kek tarifleri gibi, malzemeler çırpılır 170 derece fırında 35 - 40 dak pişirilir.
fırından çıkar çıkmaz sütle her yeri ıslatılır.
pudinglerimizde pişince üzerine dökülüp soğuyunca servise sunulur.
afiyet olsun

patatesli içli köfte


bizim evde, sevilen lezzetlerden biridir, patatesli içli köfte.özellikle de büyük kızım bayılır.yapacağımı duyunca çok sevindi.oğlum fırsat verirse yaparım dedim.oğlumun cız cız serenatı eşliğinde ve kızımında yardımıyla yapabildik ve çok güzel oldu.denemeyenlere şiddetle tavsiye ederim.
MALZEMELER:
6 tane patates
4 yumurta,
2 çorba kaşığı un
karabiber, kırmızı biber tuz
galete unu
kızartmak için sıvı yağ
İÇ MALZEMESİ İÇİN:
peynir, maydanoz veya kavrulmuş kıyma, soğan, biber tuz ve ceviz karışımlı içler
YAPILIŞI:
patatesleri haşlıyoruz ve çatalla iyice ezip baharatlarını 2 yumurtayı ve ununu koyup iyice yoğuruyoruz.istediğimiz büyüklükte alıp elimizle açıp iç malzemesinden koyuyoruz.önce una sonra çırpılmış yumurtaya sonra da galete ununa batırıp kızgın yağda kızartıyoruz.
afiyet olsun.

toyga çorbası


MALZEMELER:
2 bardak yoğurt
1 yumurta
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı pirinç
zeytinyağı,nane,tuz

YAPILIŞI:
yoğurt,yumurta ve un mikser ile çırpılır.
yeteri kadar su ve pirinç ilave edilerek kaynayana kadar karıştırılır.
pirinçler pişince zeytinyağı ve nane eklenerek servise sunulur.
AFİYET OLSUN

fasulye kavurması


bizim memlekette sevilen bir yemek olan fasulye kavurmasını sizlerle paylaşmak istedim.

MALZEMELER:
250 gr. kıyma
bir küçük soğan
yarım kg. fasulye
2-3 adet domates
1 kaşık salça
yumurta(isteğe bağlı)

YAPILIŞI:
zeytin yağında kıyma ve soğan pembeleşinceye kadar kavrulur.
fasulyeler eklenir ve yumuşayınca domateslerle salça ilave edilir.
biraz pişince yumurtalar eklenir.
yumurtalarımız da birazcık pişince servise sunulur.

AFİYET OLSUN